Lördag 25 Sep
Stockholm

Nu sjunker bensinpriset igen – efter veckans rekordnivå

Bensinpriset höjdes i måndags och nu sänks det igen
Nu sänkts bensinpriset igen. Foto: TT/Unsplash/why kei

Tidigare i veckan höjdes bensinpriset och blev rekorddyrt, men nu sänks priset igen. Dock ligger det fortfarande på över 16 kronor litern, och priset på diesel har sänkts.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I början av veckan så höjdes priset på bensinen ännu en gång och blev rekorddyrt. Efter höjningen låg priserna på en liter 95-oktanig bensin på 16,26 kronor. En liter E85 hamnade på 10,86 kronor litern och en liter diesel på 15,86 kronor. 

– Vi har en kraftig efterfrågan på bensin som trycker upp priset, på grund av att folk kör mer, normalt sett gör man det på sommaren, sa Ulf Svahn, VD på branschorganisationen Svenska Petroleum och Biodrivmedel Institutet, till Nyheter24 då. 

Men nu har priserna på bensinen sänkts igen. Dock inte så mycket, för priset ligger fortfarande på över 16 kronor litern. Men efter dagens höjning så kostar nu en liter 95-oktanig bensin 16,06 kronor. Alltså så har priset sänkts med 20 öre, skriver Aftonbladet via TT. 

Literpriset på diesel har också sänkts och kostar nu 15 kronor och 76 öre per liter. Men etanolen ligger kvar på samma pris, alltså 10, 86 kronor litern. 

Har du inte körkort men funderar på att ta det? Då kanske du vill lösa om de vanligaste misstagen folk gör på uppkörningen? Här kan du göra det.

Eller så kanske du vill läsa om frågorna på teoriprovet som flest personer har fel på? Läs mer om det här.

Läs också: Nu ska det bli svårare att ta körkort – så ändras teoriprovet

Har du bil?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela