Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Familjens marsvin dog – på grund av Lyxfällan-inspelning

- 30/08/2018, 16:40 -

När tv-teamet dundrade in i familjens hem blev det för mycket för den lilla krabaten. Tyvärr klarade marsvinet inte av omställningen och avled.

Lyxfällan är programmet där svenska folket får hjälp med sina ekonomiska problem av ett expert-team. Teamet består av Magdalena Kowalczyk, Frida Boisen, Magnus Hedberg och Patrik Wincent. Under årens lopp har programmet haft hela 24 säsonger och den 25:e säsongen hade premiär nu i tisdags. 

I det avsnittet fick vi se något ovanligt. Mitt under budgettavlan gick en av deltagarna ner på knä och friade till sin flickvän, se klippet här.   

Nyheter24 träffade alla Lyxfällans experter på programmets pressträff och passade då på att fråga om det fanns något speciellt de mindes från den kommande säsongen. Frieriet var ett av dem, men det kom också fram en betydligt mer sorglig historia. 

– Det var en kvinna som bodde i södra Sverige som hade 15 marsvin, väldigt många marsvin, säger Magdalena Kowalczyk till Nyheter24. 

Men historien slutar inte där. Magnus Hedberg flikar sedan in att ett av marsvinet gick ett väldigt sorgligt öde till mötes när Lyxfällans tv-team dundrade in i hemmet. 

– Sen dog tyvärr ett av de 15 djuren av stress, säger Magnus. 

Magnus Hedberg, Frida Boisen, Magdalena Kowalczyk och Patrik Wincent
Magnus berättar om marsvinets tragiska öde. Bildkälla: Nyheter24

Trots att historien är mycket sorglig tyckte Magnus ändå att man kunde lära sig en läxa av marsvinets tragiska öde. 

– Där ser man vad dålig ekonomi kan göra, det kan ta livet av en, avslutar Magnus. 

Hör experterna berätta i klippet ovan. 

Under programmets gång har vi fått se en hel del olika öden och en massa dramatik. Vi minns Nathalie som valde att hoppa av sin medverkan i Lyxfällan – mitt under inspelningen. Det kan du läsa mer om här

Andra fall som är riktiga klassiker är när Paulina "Paow" Danielsson medverkade. Anledningen till att hon tvingades söka till programmet var att hon helt enkelt glömt att jobba. Läs mer om det här

Men hur lönsamt är det egentligen att vara expert i Lyxfällan. Vi har tagit reda på vad Lyxfällans experter egentligen har på kontot. Här får du reda på vilken summa det handlar om