Surfa utomlands.
Nu kan du surfa utan extra kostnader i USA. - Foto: Pixabay/Unsplash

Nu kan Telenorkunder använda mobilen i USA utan roaming

Telenor erbjuder mobilsurf i USA, utan roamingkostnader. Det är sedan tidigare kostnadsfritt att surfa inom EU, oavsett operatör.


En härlig semester i USA låter inte helt fel, eller hur? Men det finns en del problem – ett av dem är att det blir väldigt, väldigt dyrt om du skulle behöva använda mobilen och det inte finns wifi.

Men från och med den 6 september kan alla som har Telenor faktiskt använda mobilen även i Staterna, utan några extra kostnader. Det samma gäller bland annat Turkiet, Schweiz, Andorra samt Serbien och Montenegro. Dessutom finns Malaysia, Myanmar och Thailand också på listan över länder med gratissurf.

Det innebär alltså att du kan använda mobilen precis som i Sverige, i princip.

Det är som sagt sedan tidigare fritt fram att surfa loss när du besöker länder inom EU, oavsett vilken operatör du använder, men nu inkluderar man alltså fler länder. 

– Vi har under en längre tid sett ett ökat behov för smidigare surf i andra länder. Därför har vi även lagt stor möda på att se över avgifterna och förhandla med utländska operatörer för att få ner prisbilden, säger Mikko Viitala, presschef på Telenor, till Nyheter24

De nya roamingreglerna gäller de som tecknar nya abonnemang hos Telenor, men det går också att byta till det. 

Men häng inte läpp om du ska resa och din operatör inte har lyckats förhandla bort roamingen dit du ska, ofta är det lätt att leta upp ett wifi, och helt ärligt – kan vi inte alla behöva lite mobil-detox ibland? Här är några tips på hur du kan bryta ett sociala medier-beroende.

USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i USA?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Person död i arbetsplatsolycka

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.

USA väntas stoppa palestinskt FN-medlemskap

FN:s säkerhetsråd planerar en omröstning i den kontroversiella frågan om fullvärdigt medlemskap för palestinierna i världsorganisationen sent på torsdagen. USA uttrycker stor tvekan över ett godkännande av Palestina som fullvärdig FN-medlem.

Kvinna i 25-årsåldern död – man i samma ålder mordmisstänkt

1 timme sedan
En kvinna i 25-årsåldern i Luleå har avlidit till följd av allvarliga skador som hon fick i en lägenhet i förra veckan, skriver Norrbottens-Kuriren.