Onsdag 25 Maj
Stockholm

Hör Johanna Möller berätta om maken i tidigare okänd inspelning

Hör Johanna Möller i en tidigare okänd ljudinspelning
Hör Johanna Möller i en tidigare okänd ljudinspelning. Foto: SVT/ Alexander Larsson Vierth / TT

I en dokumentärserie från SVT om Arbogafallet ser en tidigare okänd ljudinspelningen dagens ljus. I den inspelningen hör vi Johanna Möller berätta hur arg hon var på sin avlidne make för att han hade en affär.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Johanna Möller är sexbarnsmamman som blivit ett namn på allas läppar efter två mystiska dödsfall på hennes föräldrars sommarstuga Granliden utanför Arboga. Hon har i media kallats för Arbogakvinnan. 

Hon är nu dömd för mordet på sin egen pappa och mordförsök på sin mamma, som hon ska ha utfört i samråd med sin pojkvän Mohammad Rajabi. Föräldrarna hittades svårt knivskurna i sin sommarstuga. Mamman ringde själv in till larmcentralen medan hennes make låg död i deras säng. Idag avtjänar Johanna Möller sitt straff på Ystadsanstalten.

Det var när Möller misstänktes för mordet och mordförsöket på sina föräldrar som polisen fick upp ögonen för ett annat ovanligt dödsfall i hennes närhet. Men redan innan det hade ett försäkringsbolag påbörjat en egen utredning. 

Försäkringsbolaget blev misstänksamma 

Ett år tidigare hade hennes make Aki Paasila dött i en tragisk olycka på samma ställe som pappan dog, vid sommarstugan Granliden. En morgon kunde Johanna Möller inte hitta sin make, och ringde larmnumret. Han hittades drunknad i grunt vatten i närheten av bryggan som tillhör sommarstugan. Polisen avskrev händelsen som en olycka. 

Johanna Möller. Bildkälla: Alexander Larsson Vierth / TT

Men när Johanna Möller bara ett par dagar efter makens död begärde ut pengar på den livförsäkring som var tecknad i hans namn fattade försäkringsbolaget misstankar. Försäkringen hade dessutom tecknats bara ett halvår tidigare, något försäkringsbolagets utredare tyckte var märkligt. 

Tidigare okänd inspelning

Eftersom polisen inte utredde händelsen gjorde försäkringsbolaget det istället, och de stämde även träff med Johanna Möller för att ställa fler frågor. Samtalet spelades in. 

Det är den här tidigare okända inspelningen som SVT nu kan visa upp i dokumentärserien om fallet. I inspelningen berättar Johanna Möller att hon när hon letade efter sin försvunna make var hon mycket arg på honom. 

– Han betedde sig som ett svin, och han hade en annan vid sidan om, säger hon på inspelningen. 

Sedan säger hon något som kan ge vem som helst rysningar. 

– Jag önskar att han levde så att jag kunde döda honom själv. 

Hör inspelningen i klippet ovan. 

Dokumentärserien Arbogafallet har premiär i SVT1 söndagen den 16 september klockan 21:45. Serien visas i sex delar och klippet med inspelningen är från del tre. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela