Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför vill folk vara med i tv-programmet Lyxfällan

- 13/09/2018, 17:55 -

I säsong efter säsong har vi sett hur deltagarna i Lyxfällan blir förbannade på programledarna och avbryter sin medverkan eller får rejäla utbrott. Men varför fortsätter folk söka till programmet?

Nyligen hade Lyxfällans 25:e säsong premiär och programmet är fortfarande en tittarsuccé sedan premiären år 2006. Inför varje ny säsong verkar de inte har några problem alls att hitta nya fall med svenskar som satt sig i riktigt kniviga ekonomiska situationer. 

Några av de mest otroliga fall vi sett är Fredrik som hade tappat bort hela tre bilar och tvingades söka till Lyxfällan. Läs mer om det här. Vi minns också 25-åriga Victor som köpte en bil i veckan – för flickvännens pengar, det kan du läsa mer om här

Folk hoppar av programmet

Under programmen är det också vanligt att de personer som medverkar i programmet blir arga på Lyxfällans programledare när de exempelvis tvingas sälja sina ägodelar. 

I ett avsnitt tänkte Jesper polisanmäla Lyxfällan när de ville sälja hans hästar. Det klippet kan du återuppleva här. Vi har också sett personer som gett upp mitt i och avbrutit sin medverkan. Det gjorde Nathalie när hon kände att det blev för tufft att vara med i programmet. Det kan du läsa mer om här.   

Därför söker man till programmet

Men varför fortsätter folk att söka till programmet när det visat sig vara väldigt tufft och inte alls roligt att medverka i tv när ens hem säljs ut på loppis?

Nyheter24 passade på att fråga programmets fyra programledare under Lyxfällans pressträff om varför de tror att folk fortfarande söker till programmet istället för att hitta hjälp på annat håll.

– De har nått botten och det här är den sista utvägen, säger en av programledarna, Patrik Wincent.

Han säger också att Lyxfällan erbjuder lösningar för de som söker som de kanske inte annars hade haft råd med, som att träffa en psykolog.  

Hör Lyxfällans experters svar i klippet ovan. 

Lyxfällans inspelningar kan bli väldigt intensiva. Läs om familjens marsvin som dog på grund av en Lyxfällan-inspelning