Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Instagram är tillbaka – efter att ha legat nere i hela världen

- 03/10/2018, 09:33 -

Sociala medieplattformen Instagram har legat nere under onsdagsförmiddagen.

Under onsdagmorgonen kom rapporter från hela världen om att Instagram låg nere. På Twitter trendar hashtaggen #Instagramdown.

Enligt rapporter ska det handla om att appens användare kan inte kan inte se andra användares profiler eller bilder. Även nätversionen låg nere, enligt Independent

Runt 10.20 på onsdagen kunde användare över hela världen pusta ut: Instagram verkar funka som vanligt igen. 

Under de senaste dagarna har det stormat en del kring företaget. För några dagar sedan meddelade två av Instagrams grundare att de valt att lämna företaget. Enligt rykten ska det ha handlat oenigheter mellan de två grundarna och Facebook, som idag äger Instagram, skriver Independent.

Förra fredagen meddelande också Facebook att de utsatts för den största hacking-attacken i företagets historia. 50 miljoner Facebookinlogg ska ha läckts, enligt The New York Times

Läs mer om hacking-attacken här. 

Företaget förklarade även att Instagramanvändare som använt sina Facebookuppgifter för att logga in på Instagram kan ha drabbats, skriver Independent. 

Men i nuläget vet man inte om det finns någon korrelation mellan dagens händelse och fredagens händelse. 

Använder du Instagram?