Lysande pumpa
Snart är det halloween. - Foto: Unsplash

7 skrämmande lekar till halloweenfesten

Det är snart tid för årets läskigaste tid – halloween. Du kanske har tänkt att du ska klä ut dig och fixa en fest. Här tipsar Nyheter24 om 7 lekar som passar perfekt till halloweenfesten.


Det börjar närma sig halloween och du kanske funderar på att styra fest. Här är sju lekar som passar perfekt till både barnkalaset och för de äldre.

Slå ner fladdermössen

Du behöver: Tre orange små påsar, fyll dem med ärtor. Måla sex tomma konservburkar som fladdermöss och ställ upp dem i en pyramid på ett bord.

Varje deltagare får tre försök att kasta ner fladdermössen. Den som har fått ner flest på snabbast tid vinner. 

Spökbingo

Du behöver: En bingobricka per deltagare, antalet deltagare x 9 godisbitar.

Utse en lekledare som ska ropa ut numrens under lekens gång. Varje deltagare tar en godisbit och placerar den på det numret lekledaren har ropat ut. Den deltagaren som fyller en lodrät eller vågrät rad först vinner och får såklart äta upp allt godis.

Häx-limbo

Du behöver: En kvast

Två deltagare håller i kvasten i varsin ände. Dra på musik och deltagarna ska nu en efter en försöka ta sig under kvasten utan att röra den. Och deltagarna måste såklart gå bakåtlutade under kvasten. Efter första omgången sänker ni kvasten lite. Den som nuddar kvasten åker ut.

Många klär ut sig under halloween. Ska du också göra det? Bildkälla: Unsplash

Sockerläppar

Du behöver: En sockrad munk och ett snöre per deltagare.

Häng upp i taket lika många munkar som deltagare. Munkarna ska hänga i ansiktshöjd med deltagaren. 

På given signal ska deltagarna sätta händerna bakom ryggen och äta upp munken så fort det bara går. Den som slickar sig runt munnen eller släpper händerna bakom ryggen förlorar.

Känsel-lek

Du behöver: Här kan fantasin flöda. Du kan använda allt från kall havregrynsgröt till iskross. Allt som kan kännas lite läskigt eller äckligt. 

Låt deltagaren sticka i handen i till exempel en hink som du fyllt med valfri substans eller sak och låt hen gissa vad det är. 

Frankensteins öga

Du behöver: Pingisboll

Dela upp deltagarna i två lag och placera dem på varsin sida av ett rektangulärt bord. Markera ett ”mål” på varje sida av bordet med till exempel en tejpbit. Lägg bollen i mitten av bordet. Lagen ska nu försöka blåsa bollen i motståndarnas mål. Spela upp till ett bestämt antal mål, laget som når det först vinner.

Pennan i flaskan

Du behöver: Minst två pennor och två flaskor.

Fäst en penna i ett snöre och knyt snöret runt midjan. Pennan ska pricka flaskan och den deltagaren som är snabbast vinner.

Varje år under halloween blir Gröna Lund extra läskigt. Här kan du se när Nyheter24 reportrar testar Gröna Lunds läskiga attraktioner. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du klä ut dig på halloween?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

1 timme sedan
Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

1 timme sedan
USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Polisen i Vilhelmina rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på E45, nordost om Vilhelmina.", skriver polisen på sin hemsida.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.