Restaurang, nota.
Ett sällskap på 30 personer tog en springnota i Ronneby. - Foto: Shutterstock

Sällskap på 30 personer i Blekinge tog springnota för flera tusen

Ett sällskap på cirka 30 personer besökte en restaurang i Ronneby. Men istället för att betala för notan valde det stora sällskapet att ta en springnota på mellan 4 000 och 5 000 kronor.


Ibland händer det att människor inte betalar för sig efter ett restaurangbesök. Vissa gånger för att de helt enkelt glömmer att göra det. Andra gånger för att de planerat in en springnota.

Det är oklart vilket av de två som var motivet för det stora sällskapet i Ronneby. Men något som är säkert är att det är en minst sagt utmärkande springnota, med tanke på sällskapets storlek. 

Det var nämligen inte två eller tre personer som smet iväg utan att betala för sig, utan hela 30 personer som deltog i den spektakulära springnotan. Sällskapet, som även inkluderade flera barn, lämnade efter sig en nota på flera tusen kronor. 

Nu vill krögaren på restaurangen varna andra matställen i området. 

Ville ha pommes frites 

Sällskapet ha blivit upprörda över att de inte fick pommes frites. Bildkälla: Shutterstock

– De kom in och var väldigt högljudda, så jag sa åt dem att de måste tysta sig eftersom jag hade andra gäster. De sade att barnen var hungriga och ville ha ”chips”, säger krögaren till SVT Blekinge

Sällskapet, som var på tillfälligt besök i Blekinge, ska ha blivit irriterat efter en kommunikationsmiss. Den engelsktalande samlingen ska ha bett om "chips" och då menat pommes frites. När de istället fick chips ska de ha blivit väldigt upprörda. 

– Jag är själv inte jättebra på engelska och trodde att de ville ha chips, men det visade sig senare att de menade pommes frites. Då blev de arga och reste sig upp och gick, utan att betala för något, berättar krögaren. 

Beställde för flera tusen

Krögaren som räknar på att ha förlorat mellan 4 000 och 5 000 kronor förklarar att han inte vågade göra något då han hade andra gäster att se till. 

– Jag hade inte heller tid att ringa polisen, och tänker att det inte är någon idé för de har åkt nu och jag får ändå inga pengar tillbaka, förklarar han. 

Men han förklarar att han ringt vänner nedåt i landet och varnat om den hungriga gruppen. 

Det är nog fler än man tänker sig som försöker smita ifrån en saftig nota. Exempelvis den berusade norrmannen som tog en taxi från Köpenhamn till Oslo och försökte undgå kostnaden på över 18 000 kronor. Här kan du läsa mer om det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du någonsin tagit springnota?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.