Stockholm

Kim Walls föräldrars starka berättelse – Fredrik Skavlan i tårar

I kvällens avsnitt har Fredrik Skavlan svårt att hålla tillbaka tårarna när Kim Walls föräldrar gästar studion.
1 av 2
I kvällens avsnitt har Fredrik Skavlan svårt att hålla tillbaka tårarna när Kim Walls föräldrar gästar studion. Foto: SVT/ Bruce Gilbert / TT
Youtubeparet Joakim och Jonna Lundell med dottern Lunabelle.
2 av 2
Nu berättar Joakim Lundell på kraven för att hans mamma ska få träffa hans dotter Lunabelle. Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild, Instagram/joakimlundell

I kvällens Skavlan gästar Ingrid och Joachim Wall, föräldrar till Kim Wall. Den starka berättelsen de delar med sig av gör det svårt för Fredrik Skavlan att hålla tillbaka tårarna.


Läs mer

I kvällens avsnitt av Skavlan gästas studion av Ingrid och Joachim Wall, som är Kim Walls mamma och pappa. 

Det var den 10 augusti som Kim Wall skulle göra ett reportage om uppfinnaren Peter Madsen. Hon åkte med honom i hans ubåt i Kögebukten utanför Köpenhamn. På ubåten mördades Kim Wall av Peter Madsen. Han styckade sedan hennes kropp och hennes kroppsdelar hittades på olika platser i vattnet. Peter Madsen är dömd till livstids fängelse för mordet. 

Kim Walls pappa Joachim Wall. Bildkälla: SVT

Kim Walls föräldrar har i flera intervjuer valt att dela med sig av hur deras känslor och tankar gick både de dagar innan de visste om Kim var död eller inte, men också hur det varit för dem att hantera sorgen efter de fick veta vad som hänt. 

I somras var Ingrid Wall en av sommarvärdarna i P1. Vad hon tog upp i sitt sommarprat kan du läsa mer om här

Gästar Skavlan

I kvällens avsnitt av Skavlan får Fredrik Skavlan svårt att hålla tillbaka tårarna när Joachim Wall berättar om en händelse som ägde rum dagen innan domen i tingsrätten mot Peter Madsen skulle falla. 

Känslorna tar över i kvällens avsnitt. Bildkälla: SVT

Joachim och Ingrid var då på väg till USA för att dela ut ett pris som var instiftat i Kims namn. När paret skulle gå igenom säkerhetskontrollen på Kastrups flygplats blev Joachim stoppad av en tjänsteman. 

– Hon säger "Jag känner igen er från tv, och jag vill bara ge dig en stor kram", berättar Joachim i programmet. 

Applåder ljuder i studion och när Joachim kämpar mot tårarna berättar han om den stora kramen han fick och hur kvinnan på flygplatsen sa "du ska veta att hela danska folket är med er". 

Fredrik Skavlan tar sats för att ställa nästa fråga, men får göra ett avbrott för att samla sig och blinka bort några tårar. 

Se det känslosamma ögonblicket i klippet ovan. 

Skavlan sänds fredagar 21:00 i SVT1 och på SVT Play. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.