Misstänkt överfallsvåldtäkt i Vällingby
Larm om misstänkt överfallsvåldtäkt i Vällingby kom in till polisen 07.23 imorse. - Foto: Heiko Junge Johan Nilsson TT

Misstänkt överfallsvåldtäkt i Vällingby – skola avspärrad

Under fredagsmorgonen påträffades en 30-årig kvinna av allmänheten på en skolgård i Vällingby. Kvinnan har anmält en överfallsvåldtäkt och polisen är på plats.


07.23 på fredagsmorgonen inkom ett larm om ett överfall på en kvinna i Vällingby, västra Stockholm. Kvinnan påträffades av allmänheten. Överfallet ska ha skett på skolans innergård i Vällingby. När polisen kom till plats ska kvinnan ha uppgett att hon blev överfallen. Men nu har en förundersökning om misstänkt våldtäkt inletts.

– När vi kommer till platsen finns det omständigheter som jag inte kan gå in närmre på som gör att vi inleder en förundersökning gällande våldtäkt, berättar Per Fahlström, vid polisens ledningscentral, för Nyheter24.

Han fortsätter:

– Vi håller just nu på med att jobba i området, vi har spärrat av och vi kommer att göra en teknisk undersökning.

Inga misstänkta

Kvinnan, som inte ska ha några kopplingar till skolan, är förd till sjukhus för kontroll. Om hon har fått några allvarliga fysiska skador är ännu inte klart. Och polisen har ännu inga misstänkta gärningsmän. 

– Kvinnan är förd till sjukhus och vi har inga frihetsberövade så här långt. Vi jobbar vidare med förhör och andra utredningsåtgärder, berättar Per Fahlström.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska våldtäkten ha pågått under en längre tid.

Polisen är på plats

Polisen är på plats på området med hundpatruller. Elever och lärare får vistas i skolans byggnad berättar skolans rektor. Ännu ska ingen skoldag ha inletts.

– Det jag vet är att polisen är där och att vi får vara i skolbyggnaden men inte på skolgården, säger rektorn till Aftonbladet.

Ingen säker brottsplats

Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen, berättar för Expressen att inget riktigt är klarlagt ännu.

– Vi vet ingen säker brottsplats i nuläget. Det finns en rad olika strödda uppgifter men inget som är klarlagt. Kvinnan upptäcktes väldigt nyligen.

Våldtäkt och sexualbrott

Under 2017 så anmäldes det omkring 22 000 sexualbrott. Av dem så rubricerades 7 370 anmälningar som våldtäkt. Runt hälften av alla sexualbrott inträffar på allmän plats, och ungefär 17 procent inträffar på arbetsplats eller skola. Kring 19 procent inträffar i bostad, och resterande 13 procent har inträffat på annan plats.

Läs mer: En 27-årig man som misstänks för att han våldtagit en 17-årig kvinna i Irland friades. Anledningen? Den 17-åriga flickan hade på sig stringtrosor i spets. Läs mer om det här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

10 yrken där du får jobb direkt – och lön på upp till 35 000 i månaden

Ica-butiken betalar en miljon för säkerheten: "Det är hemskt"

Svensk dagligvaruhandel utsätts för allt fler brott. Fler än hälften av butikerna utsattes för allt från stöld till hot och våld under första kvartalet 2024. Och kostnaden för att stävja brottsligheten kostar handlarna enorma summor.

Två döms för djurplågeri på slakteri

Grisar på ett skånskt slakteri utsattes för allvarliga och upprepade brott. Två män döms nu till villkorlig dom och dagsböter av Ystads tingsrätt, som kommit fram till att 18 djur vid slakt har lidit på ett sätt som är att bedöma som djurplågeri.

Man begärs häktad efter överfall mot advokat

Den man i 65-årsåldern som greps efter en misshandel i Norrköping i helgen har begärts häktad, på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel, rapporterar P4 Jönköping.

Tyska investerare ser ljusare på framtiden

Stämningsläget inom den tyska ekonomin förbättras ytterligare. Zew-index, en månatlig undersökning, steg i april till 42,9 från ett index på 31,7 i mars.

ECB-topp: Säkerhetsläget hot mot sänkning

Sjunkande inflation har gett hopp om att centralbanker kommer börja sänka sina räntor framåt sommaren.