Instagram-appen
Snart kan din Instagram komma att se rätt så annorlunda ut. - Foto: Instagram / Christine Olsson TT

Instagrams kommande uppdatering – så påverkar den dig

Under de kommande veckorna så kan du märka att Instagram inte riktigt ser ut som det brukar. De jobbar nämligen på en ny uppdatering och vi har samlat allt om den och hur den kommer att påverka dig.


Hallelujah – nu kommer frälsningen till Instagram, eller ja i alla fall om vi får tro Instagram själva. De håller nämligen på att arbeta med en ny uppdatering till den populära appen.

Det kunde Instagram basunera ut på sin hemsida under onsdagen, och i uttalandet var syftet väldigt klart. Uppdateringen är till för att förbättra användarens upplevelse av den egna profilen.

Instagrams nya uppdatering ska göra det bättre för användaren. Bildkälla: Isabell Höjman TT

Hur kommer då den här uppdateringen att påverka dig som användare? Oroa dig inte – det reder vi på Nyheter24 ut.

Ny layout för din profil

Det Instagram har valt att lägga sin fokus på med den nya uppdateringen är hur du som användare upplever din egna profil. Under de kommande veckorna så kommer Instagram att experimentera med bland annat dina flikar, knappar och ikoner på din profil.

Så kan din profil komma att se ut. BIldkälla: Instagram

På bilden ser hur Instagram bland annat har valt att skifta fokus från ikonerna för antalet följare och hur många man följer, till personen bakom kontot.

De har även lagt in en helt ny flik för att kika hur många gemensamma följare man har med den personen man inspekterar på appen. Äntligen va?

Vad kommer att ske med dina bilder?

Det är nog den första frågan som poppar upp i mångas huvuden när man hör talas om uppdateringen. Men du kan sitta lugnt i båten – dina bilder och hur de syns på din profil kommer fortsättningsvis att se exakt likadant ut. 

Phew.

När kommer det nya utseendet till alla?

Det är svårt att veta exakt när den nya uppdateringen kommer ut och hur den till slut kommer att se ut då Instagram är väldigt sparsamma på information när det kommer till just det. 

Men en sak är säker – det kommer en uppdatering av utseendet och de vill veta vad du som användare tycker om den!

"Vi har arbetat på dessa ändringar och kommer att testa dem i olika faser och kombinationer med vårt community under de kommande veckorna. Vi kommer att fortsätta att experimentera och uppdatera upplevelsen allt eftersom vi får ta del av din feedback", skriver Instagram på sin hemsida.

Har du någonsin funderat över vad som händer med ditt Instagram-konto när du dör? Vi har svaret, läs om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du Instagram?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.