Personer som fikar, man som stirrar ut mot havet.
En ny studie skänker positiva nyheter till alla singlar. - Foto: Pixabay

Forskning: Singlar är mer sociala än gifta

Under alla hjärtans dag kan det vara tufft att vara singel. Men visste du att man då ofta har ett rikare socialt liv än de som är gifta? En ny studie pekar nämligen på det.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Varje år i februari kommer den dagen som många singlar runt om i världen fruktar. Vilken dag är det? Självfallet alla hjärtans dag.

Människors flöden på sociala medier fylls med texter, bilder och kärleksförklaringar från både höger till vänster under den kärleksfulla dagen. Vilket naturligtvis kan kännas jobbigt.

Men visste du att det finns en hel del fördelar med att aktivt vara singel? Bland annat så tenderar singlar att ha ett rikare socialt liv än par som är gifta. Det pekar en ny studie från det Hebreiska universitetet i Jerusalem, skriver SVT.

Singlar tenderar att ha ett rikare socialt liv. Bildkälla: Pixabay

Global singeltrend

Det blir allt vanligare för människor i länder över hela världen att aktivt välja singellivet. Något som beror på individualiseringen av samhället, menar professor Elyakim Kislev på det Hebreiska universitetet i Jerusalem, som har analyserat data från 300 000 människor i 31 länder, skriver SVT.

Men hur kan det ha blivit så här? Jo – förr fyllde familjen rollen som det viktigaste sociala stödet för personer. Nu är det något som det personliga nätverket tagit över istället.

Något intressant som uppdagades i datan som professor Kislev samlade in, är att mycket tyder på att personer som aldrig varit gifta umgås och socialiserar med sina vänner hela 45 procent oftare än vad gifta människor gör.

Reducerad risk för hjärtinfarkt

Separerade människor tenderar att äta nyttigare mat. Bildkälla: Pixabay

I studien så menar Kislev även att människor som har skiljt sig från ett äktenskap faktiskt har en minskad risk för att få hjärtinfarkt. Varför? Jo – människor tenderar nämligen att börja äta nyttigare efter att de har separerat från någon.

– I mina studier så pekar jag på att singlar äter nyttigare. De tar hand sig bättre, de tränar oftare och utsätter sig för mer fysiska aktiviteter, säger Kislev i en intervju med sajten From The Grapevine.

Varför gör då singlar det? Kislev menar att människors matvanor ofta influeras av ens partner eller familj då man är i ett äktenskap. Det vill säga, skulle din partner äta något onyttigt och ha det liggandes hemma – ja då är risken stor att du också äter det.

Ja – det finns många positiva saker med att vara singel. Här har vi listat 5 saker som bevisar att vara singel kan förbättra ditt liv!

/
Är du singel?
Tack för din röst!