Personer som fikar, man som stirrar ut mot havet.
En ny studie skänker positiva nyheter till alla singlar. - Foto: Pixabay

Forskning: Singlar är mer sociala än gifta

Under alla hjärtans dag kan det vara tufft att vara singel. Men visste du att man då ofta har ett rikare socialt liv än de som är gifta? En ny studie pekar nämligen på det.


Varje år i februari kommer den dagen som många singlar runt om i världen fruktar. Vilken dag är det? Självfallet alla hjärtans dag.

Människors flöden på sociala medier fylls med texter, bilder och kärleksförklaringar från både höger till vänster under den kärleksfulla dagen. Vilket naturligtvis kan kännas jobbigt.

Men visste du att det finns en hel del fördelar med att aktivt vara singel? Bland annat så tenderar singlar att ha ett rikare socialt liv än par som är gifta. Det pekar en ny studie från det Hebreiska universitetet i Jerusalem, skriver SVT.

Singlar tenderar att ha ett rikare socialt liv. Bildkälla: Pixabay

Global singeltrend

Det blir allt vanligare för människor i länder över hela världen att aktivt välja singellivet. Något som beror på individualiseringen av samhället, menar professor Elyakim Kislev på det Hebreiska universitetet i Jerusalem, som har analyserat data från 300 000 människor i 31 länder, skriver SVT.

Men hur kan det ha blivit så här? Jo – förr fyllde familjen rollen som det viktigaste sociala stödet för personer. Nu är det något som det personliga nätverket tagit över istället.

Något intressant som uppdagades i datan som professor Kislev samlade in, är att mycket tyder på att personer som aldrig varit gifta umgås och socialiserar med sina vänner hela 45 procent oftare än vad gifta människor gör.

Reducerad risk för hjärtinfarkt

Separerade människor tenderar att äta nyttigare mat. Bildkälla: Pixabay

I studien så menar Kislev även att människor som har skiljt sig från ett äktenskap faktiskt har en minskad risk för att få hjärtinfarkt. Varför? Jo – människor tenderar nämligen att börja äta nyttigare efter att de har separerat från någon.

– I mina studier så pekar jag på att singlar äter nyttigare. De tar hand sig bättre, de tränar oftare och utsätter sig för mer fysiska aktiviteter, säger Kislev i en intervju med sajten From The Grapevine.

Varför gör då singlar det? Kislev menar att människors matvanor ofta influeras av ens partner eller familj då man är i ett äktenskap. Det vill säga, skulle din partner äta något onyttigt och ha det liggandes hemma – ja då är risken stor att du också äter det.

Ja – det finns många positiva saker med att vara singel. Här har vi listat 5 saker som bevisar att vara singel kan förbättra ditt liv!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du singel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

igår 21:30
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.