Tisdag 3 Aug
Stockholm

Man med kniv jagade 11-årig pojke utanför skola

Västerås, knivattack
Knivman gick till attack mot elev på skola i Västerås. Foto: Bildkälla: Shutterstock. Johan Nilsson / TT. Google Maps.

En man som enligt uppgifter ska vara i 40-50 årsåldern jagade en pojke vid en skola i Västerås under torsdagen. Mannen ska ha burit kniv och försökt att kidnappa pojken. Polisen har inlett en förundersökning om försök till människorov.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vid lunchtid under torsdagen blev en pojke jagad av en man vid Brandthovdaskolan i Västerås. Händelsen ska ha skett i en skogsdunge vid skolan och mannen ska enligt uppgifter ha varit beväpnad med en kniv, rapporterar Aftonbladet.

Pojken var påväg från en lektion

Pojken och hans klasskamrater hade haft slöjd och var påväg tillbaka till skolan när den 11-åriga pojken hamnade lite efter de andra eleverna. Det var då knivmannen stoppade pojken, rapporterar Aftonbladet. 

Mannen ska ha gått till attack och börjat jaga 11-åringen. 

Kidnappningsförsök 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen först ha försökt få med sig pojken bort, men avbrutit försöket när han sett att andra barn var i närheten. 

Polisen bekräftar att en förundersökning om försök till människorov har inletts.

– Jag vet att en elev blivit jagad av en man i anslutning till en skola och att man upprättat en anmälan om försök till människorov, men närmare omständigheter är för mig oklara, säger Jonas Lindgren, befäl på polisens ledningscentral, till Aftonbladet.

Krismöte 

Under eftermiddagen har skolan, tillsammans med Västerås stad, suttit i krismöte med anledning till händelsen. 

– Vi ser jätteallvarligt på det här och ser nu över rutiner gällande om vi ska låta eleverna gå ensamma eller om någon ur personalen ska vara med, säger Erik Johansson, verksamhetschef i Västerås Stad, till tidningen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är mannen i 40-50 årsåldern och hade svarta kläder och vindjacka när han gick till attack. 

Flera poliser deltog i en sökinsats efter mannen under torsdagen. 

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela