Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Föräldrar till dött barn i Laholm frisläppta – fortfarande misstänkta

- 23/03/2019, 16:48

​Ett barn hittades död i en bostad i Laholm under torsdagen. Under fredagen framkom det nya uppgifter om att barnet var under tre år gammalt. Två vuxna anhölls misstänkta för vållande till annans död, men släpptes på lördagen.

Det var vid sju-tiden på torsdagsmorgonen som uppgifter om ett dödsfall kom in till polisen. Fallet rörde sig om ett ungt barn som hittats död i en bostad i Laholm. 

En man och en kvinna, anhöriga till barnet, sitter nu anhålla och brottsmisstanken gäller vållande till annans död. 

Åklagaren Ann-Christin Claesson har bekräftat till Lokaltidningen att förhör hölls under fredagen.

På fredagsförmiddagen meddelade åklagaren att hon inte hade tagit ställning till om de anhöriga ska begäras häktade. Hon ville inte heller kommentera om dödsfallet inträffat i hemmet eller på annan plats. 

– Det vill jag inte gå in på. Barnets dödsorsak är inte fastställd. Vi kommer hålla förhör för att utreda vad som hänt, sa Ann-Christina Klasson till Lokaltidningen.

Claesson ville inte heller svara på hur gammalt barnet var  men bekräftar att det var under tre år. 

Försatts på fri fot

Efter att det lilla barnet hittades död i familjens bostad greps föräldrarna till barnet. Kvinnan och mannen anhölls för vållande till annans död, då skadorna på barnet var oklara. Men under lördagen försattes de på fri fot.

– Det var några personer som skulle höras i utredningen och när det var gjort ansåg åklagaren i målet att det inte längre fanns grund för anhållandet, säger polisens utredare Lars-Gunnar Perlinger till Kvällsposten.

Men misstankarna mot föräldrarna kvarstår.

– Misstankarna har försvagats efter hand, fortsätter Perlinger.

Tidigare rapporteringar om Laholm:

Ungt barn hittat dött i Laholm – två personer anhållna av polis

Nya uppgifter om döda barnet: "Under tre år gammalt"

Har du varit i Laholm?