Nyheter24 listar Systembolagets öppettider under påsken.
Vissa dagar under påskhelgen kommer Systembolaget att ha stängt. - Foto: Christine Olsson/TT, ANDERS WIKLUND / TT, TT Kallestad, Gorm, Pixabay

Påsk 2019: Här är Systembolagets öppettider under högtiden

Vissa dagar under påskhelgen kommer Systembolaget att ha stängt. Har du inte koll på när? Oroa dig inte. Nyheter24 listar Systembolagets öppettider under påsken.


Nu är påskhelgen snart här. För många förknippas påsken med att äta mängder med god mat och godis. 

Något som heller inte är allt för ovanligt är att en flaska bubbel eller dylikt införskaffas för att fira påsken. 

Men något man i så fall bör hålla lite koll på är ju Systembolagets öppettider. De skiljer sig nämligen lite från det vanliga under påskhelgen.

Har du inte koll på vilka datum bolaget kommer att hålla öppet och stängt? Ingen fara! Här har du Systembolagets öppettider under påskhelgen 2019.

Öppettider

Torsdag 18 april (Skärtorsdag): Ordinarie öppettid 

Fredag 19 april (Långfredag): Stängt 

Lördag 20 april (Påskafton): Ordinarie öppettid 

Söndag 21 april (Påskdagen): Stängt 

Måndag 22 april (Annandag påsk): Stängt

Därför har Systembolaget stängt på söndagar 

Som många nog vet räknas röda dagar som söndagar. Men varför har just Systembolaget stängt på söndagar? Det finns faktiskt en anledning och den är att de vill försöka minska alkoholkonsumtionen i landet. 

– Det är en balans. Vi finns till för att begränsa alkoholproblemen och det gör vi bland annat genom att sälja med ansvar, informera om riskerna med alkohol och vara noggranna med legg-kollar. För oss är det här självklart och viktigt – och vi vet att det gör skillnad, säger Matilda Dannetun på Systembolagets kundtjänst, på deras hemsida.

Har du dålig koll på hur det svenska påskfirandet kom till? Ja, Jesus och häxor har man ju koll på. Men hur kan något, i relation till varandra, så motsägelsefullt firas och minnas under samma helg? Nyheter24 har tagit reda på allt du behöver veta och det kan du läsa mer om här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.