Vagn-krossade-i-tunnelbanedorr-korde-ivag-med-bebis
Vagn krossades i tunnelbanedörr och körde iväg med bebis. - Foto: Hasse Holmberg/TT, Tomas Oneborg/SvD/TT

Vagn med barn i krossades i tågdörr – MTR vill hitta mamman

I mitten av april skulle en mamma gå på tunnelbanan i Masmo med sin ettåring i vagnen. Plötsligt stängdes tunnelbanedörren, vilket krossade den bakre delen av vagnen medan tåget åkte iväg med bebisen. Nu säger MTR att de vill kompensera kvinnan.


I mitten av april skulle en mamma gå på tunnelbanan i Masmo med sina två barn. Det ena barnet, uppskattningsvis runt ett-två år gammal, låg i en dubbelbarnvagn med en sittplats där fram och en där bak, skriver SVT

Då stängdes tunnelbanedörrarna på vagnen, vilket krossade den bakre delen medan barnet var kvar inne i tåget på andra sidan. 

Skrek som ett djur 

Medan tåget åkte iväg med bebisen ska mamman "skrikit som ett djur" enligt ett vittne. Vittnet stannade kvar hos den panikslagna kvinnan medan hon ringde 112, skriver StockholmDirekt.

Efter ungefär fem minuter kom ett tåg i motsatt riktning till perrongen, där en man gick av med bebisen i sin famn – otroligt nog utan skador. 

Bildkälla: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Nu utreder det ansvariga bolaget MTR händelsen.

Mänskliga faktorn

MTR har hittills kunnat utesluta att det var något tekniskt fel på tåget. Deras preliminära utredning pekar istället mot att det var den "mänskliga faktorn" som låg bakom händelsen. 

Ett tåg ska nämligen inte kunna köra iväg om dörrarna inte är helt stängda, såtillvida inte tågföraren manuellt startar fordonet. Det här är också endast möjligt på de äldre tågen vilket det var i den gällande olyckan.

Bildkälla: Mikael Andersson/TT

Nu har Nyheter24 pratat med MTR om deras utredning av händelsen.

Vill kompensera kvinnan

Kvinnan ska enligt vittnet snabbt försvunnit från perrongen och MTR har ännu inte fått tag på henne. Men om de får kontakt med henne vill de kompensera henne för olyckan:

– Vi har ett ansvar att bistå med kompensation när händelser inträffar, vad den består i varierar från fall till fall, säger pressansvariga Maria Hansson till Nyheter24

Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

De har inte heller fått kontakt med mannen som lämnade tillbaka bebisen till kvinnan. 

– Vi har inte några kontaktuppgifter till de som befann sig ombord på tåget och har därför inte kunnat prata med dem.

Föraren är enligt MTR tagen ut tjänst och mår väldigt dåligt över det inträffande. 

Läs även: Mardrömsscenariot blir verklighet – barnvagnen fastnar i rulltrappan

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.