Teddy Nilsson (SD) vill förbjuda prideflaggan: "Förbjud den nu"

- 07/06/2019, 09:29

Svalöv kommuns nya ordförande Teddy Nilsson (SD) hamnade tidigare i veckan i blåsväder. Nu riktas strålkastarna återigen mot politikern – detta efter att tidningen Expo avslöjat att han vill förbjuda prideflaggan.

Tidigare i veckan rapporterade Nyheter24 om att Sverigedemokraterna tar makten i skånska kommunen Svalöv. Detta efter att partiet kommit överens med Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna, läs mer om det här

Det gjorde att SD-politikern Teddy Nilsson blev ny ordförande i kommunstyrelsen och hamnade snabbt i blåsväder. Detta efter att Aftonbladet kunde avslöja att han länkat ett blogginlägg med titeln "Är Annie Lööf en folkförrädare?" på Facebook. 

Idag, under fredagen, kom ytterligare ett avslöjande om SD-toppen. Tidningen Expo kunde på fredagsmorgonen avslöja att Nilsson vill förbjuda prideflaggan. Detta var något som han uttryckte i ett Facebook-inlägg, som bara hans vänner kunde se, i augusti 2017. 

Då skrev han: "Förbjud exkluderingsflaggan nu!!" 

Bildkälla: Facebook/Expo

Men vilken flagga det rörde sig om var oklart och en kommentar i inlägget ifrågasätter Teddy Nilsson och undrar vilken flagga det rör sig om. Då skrev Nilsson: 

"Prideflaggan, då den blivit HBTQ rörelsens främsta varumärke och denna rörelse ifrågasätter heteronormen".

Enligt Expo ska SD-toppen Teddy Nilsson också skrivit på Facebook att det finns en risk för inbördeskrig i Sverige. 

Läs också: Här är sexskandalerna som skakade Sverigedemokraterna