Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Teddy Nilsson (SD) vill förbjuda prideflaggan: "Förbjud den nu"

- 07/06/2019, 09:29

Svalöv kommuns nya ordförande Teddy Nilsson (SD) hamnade tidigare i veckan i blåsväder. Nu riktas strålkastarna återigen mot politikern – detta efter att tidningen Expo avslöjat att han vill förbjuda prideflaggan.

Tidigare i veckan rapporterade Nyheter24 om att Sverigedemokraterna tar makten i skånska kommunen Svalöv. Detta efter att partiet kommit överens med Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna, läs mer om det här

Det gjorde att SD-politikern Teddy Nilsson blev ny ordförande i kommunstyrelsen och hamnade snabbt i blåsväder. Detta efter att Aftonbladet kunde avslöja att han länkat ett blogginlägg med titeln "Är Annie Lööf en folkförrädare?" på Facebook. 

Idag, under fredagen, kom ytterligare ett avslöjande om SD-toppen. Tidningen Expo kunde på fredagsmorgonen avslöja att Nilsson vill förbjuda prideflaggan. Detta var något som han uttryckte i ett Facebook-inlägg, som bara hans vänner kunde se, i augusti 2017. 

Då skrev han: "Förbjud exkluderingsflaggan nu!!" 

Bildkälla: Facebook/Expo

Men vilken flagga det rörde sig om var oklart och en kommentar i inlägget ifrågasätter Teddy Nilsson och undrar vilken flagga det rör sig om. Då skrev Nilsson: 

"Prideflaggan, då den blivit HBTQ rörelsens främsta varumärke och denna rörelse ifrågasätter heteronormen".

Enligt Expo ska SD-toppen Teddy Nilsson också skrivit på Facebook att det finns en risk för inbördeskrig i Sverige. 

Läs också: Här är sexskandalerna som skakade Sverigedemokraterna