Polisen varnar för godis med narkotika: "Var uppmärksamma"

- 12/06/2019, 15:02 -

Flera ungdomar har fått söka vård efter att de ätit gummibjörnar som innehållit narkotika. Nu går polisen ut med en varning och ber föräldrar att vara uppmärksamma på vad sina barn gör.

I nuläget cirkulerar det ett narkotika som ser ut som godis bland ungdomar. Både polisen i Nyköping och Gnesta går nu ut med en varning till skolpersonal och vårdnadshavare gällande narkotikan, som är i form av gummibjörnar. 

På Facebook skriver de:

"Den senaste tiden har vi fått in väldigt mycket information gällande narkotika som ser ut som vanligt godis. I detta fall har det handlat om gummibjörnar. Gummibjörnarna ser ut som vanliga godisbjörnar, skillnaden är att de innehåller narkotika".  

"Imorgon kan det vara något annat"

De ungdomar som har ätit godiset har tvingats att uppsöka vård. SVT Nyheter skriver att de som har fått i sin narkotikan har vetat om att gummibjörnana de ätit innehållit substansen. 

– De har inte reagerat på det sätt som de tänkt sig, utan det var riktigt illa, säger Ida de Luna Sjöholm, åklagare och förundersökningsledare, till SVT Nyheter.

Polisen varnar för att även för att konsumtionen av narkotikan kan öka. På Facebook skriver de vidare:

"Idag är det gummibjörnar, imorgon kan det vara något annat". 

Till föräldrar: Var uppmärksamma

Enligt polisen tros det vara cannabis. Det kommer att göras fortsatta analyser för att få reda på vilken substans det rör sig om. 

– Vi har bett om förtur på analyserna. Dels för att det handlar om ungdomar, dels för att det är viktigt att få reda på vilken typ av narkotika det är, säger Ida de Luna Sjöholm till SVT Nyheter

Nu vill polisen varna föräldrar!

"Var uppmärksamma och prata med era ungdomar", skriver de avslutningsvis på Facebook.