Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Greta Thunbergs knep – för att behålla formen på båten

- 19/08/2019, 10:03 -

Greta Thunberg tillsammans med besättning tillbringar för närvarande sin tid mitt på Atlanten i en segelbåt som ska ta dem till USA. Men hur håller man sig i form på en resa som förväntas ta cirka två veckor? Jo – det finns knep!

I skrivande stund seglar Greta Thunberg mitt på öppna Atlanten tillsammans med besättningen på segelbåten Malizia II. Besättningen seglar som bekant från Storbritannien till USA och resan förväntas ta cirka 14 dagar.

Greta Thunberg skolstrejkar på Malizia II.
Den ikoniska skylten har även den fått plats på båten. Bildkälla: Instagram / @gretathunberg

Ja de två veckorna till sjöss tillbringas inte direkt på något lyxhotell om vi säger så. Vi har tidigare skrivit om förhållandena på båten och en sak står klar – det är inte komfort som är prio nummer ett. 

"Livet på Malizia II är som att campa på en bergochdalbana", skriver Greta Thunberg om livet till sjöss på Instagram

På tal om komfort och levnad så är det ju rätt så svårt att röra på sig och få motion på en båt. Men det hindrar inte Greta och de ombord på båten. 

Gretas träningspass på Malizia II.
Så tränar de ombord på Malizia II. Bildkälla: Instagram / @borisherrmannracing

Med musik och glatt humör har de kommit på ett sätt att hålla igång kropp och knopp – nämligen med några klassiska benböj, eller squats som de också kallas!

Se träningspasset i videospelaren ovan!

MER: Greta Thunberg hyllas utomlands – får unik utmärkelse