Så behåller besättningen formen på Malizia II.
Greta Thunberg håller kroppen i trim på Malizia II. - Foto: Instagram / @borisherrmannracing, Kristy Wigglesworth AP/TT

Greta Thunbergs knep – för att behålla formen på båten

Greta Thunberg tillsammans med besättning tillbringar för närvarande sin tid mitt på Atlanten i en segelbåt som ska ta dem till USA. Men hur håller man sig i form på en resa som förväntas ta cirka två veckor? Jo – det finns knep!


I skrivande stund seglar Greta Thunberg mitt på öppna Atlanten tillsammans med besättningen på segelbåten Malizia II. Besättningen seglar som bekant från Storbritannien till USA och resan förväntas ta cirka 14 dagar.

Den ikoniska skylten har även den fått plats på båten. Bildkälla: Instagram / @gretathunberg

Ja de två veckorna till sjöss tillbringas inte direkt på något lyxhotell om vi säger så. Vi har tidigare skrivit om förhållandena på båten och en sak står klar – det är inte komfort som är prio nummer ett. 

"Livet på Malizia II är som att campa på en bergochdalbana", skriver Greta Thunberg om livet till sjöss på Instagram

På tal om komfort och levnad så är det ju rätt så svårt att röra på sig och få motion på en båt. Men det hindrar inte Greta och de ombord på båten. 

Så tränar de ombord på Malizia II. Bildkälla: Instagram / @borisherrmannracing

Med musik och glatt humör har de kommit på ett sätt att hålla igång kropp och knopp – nämligen med några klassiska benböj, eller squats som de också kallas!

Se träningspasset i videospelaren ovan!

MER: Greta Thunberg hyllas utomlands – får unik utmärkelse

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du motionera?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

1 timme sedan
Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

1 timme sedan
USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

2 timmar sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.