Så har Greta Thunberg det på sin resa över Atlanten
Så har Greta Thunberg det på sin resa över Atlanten. - Foto: Instagram/@gretathunberg

Så har Greta Thunberg det på båten över Atlanten

Greta Thunbergs resa på segelbåten Malizia II är i full rulle. Så här har hon och besättningen det på båten.


Greta Thunberg håller för närvarande på att, tillsammans med besättningen på båten Malizia II, korsa Atlanten för att ta sig till New York, USA. Färden, som beräknas ta cirka två veckor, började igår med avreseort Plymouth, Storbritannien. 

De som seglade iväg på båten förutom Greta är hennes pappa Svante Thunberg, kapten Boris Herrmann, seglingsentusiasten Pierre Casiraghi – som är son till prinsessan Caroline av Monaco och dokumentärfilmaren Nathan Grossman.

Greta Thunberg ombord på Malizia II. Bildkälla: Kristi Wigglesworth AP/TT

Så har Greta och besättningen det på båten

Resan verkar ha börjat bra för resenärerna ombord på segelbåten. Vädret ställde under gårdagen inte till några problem, vilket betydde att de kunde komma iväg vid utsatt tid.

Besättningen fick även ett litet oväntat besök under gårdagen. Av vem då tänker du säkert? Jo – de besöktes nämligen av några urgulliga delfiner. Ett ögonblick som självfallet förevigades med en bild.

Besättningen på Malizia II fick besök av delfiner under resans första dag. Bildkälla: Instagram/@borisherrrmannracing

Så ser sovplatserna ut

Nog för att båten är väldigt påkostad, men en sak man valt att inte lägga krutet på är komforten. Till vänster på bilden nedan ser vi hur en typisk sovplats ser ut på Malizia II. 

Så ja – det är ju inget resande lyxhotell som kommer att ta Greta och besättningen över det stora havet.

Så sover de på båten Malizia II.Bildkälla: Kirsty Wigglesworth AP/TT

Det äter besättningen ombord på båten

Ja, vad äter egentligen Greta och company ombord på båten? Ja – även där uteblir lyxen. Det bjuds nämligen på frystorkad och vakuumförpackad mat och grönsaker till både middag och lunch, skriver Aftonbladet.

Det dricker besättningen på båten

Men vad dricker de på båten då? Jo – besättningen har nämligen med sig en så kallad "watermaker", alltså en mackapär som kan förvandla saltvatten till vatten som är drickbart. Vilken grej va?

Den blå hinken

Hur uträttar de sina behov ombord på båten? Ja, tyvärr så finns det ingen riktig toalett ombord. Istället får besättningen använda sig av en blå hink när nöden kallar.

På hinken står det även specifikt, "Poo's only please", vilket betyder att man endast bör göra nummer två i hinken. 

Så följer du Greta under resans gång

Ja hur går man tillväga för att följa Greta och besättningen under den vågade resan över Atlanten? Som tur är, så lever vi i 2019, vilket möjliggör för några coola tekniska lösningar.

Du kan nämligen gå in den här sajten och se båtens färd i realtid och när någon medlem i besättningen lägger upp något på sociala medier. Woho!

MER: Gretas svar på kritiken om segelresan: "Inga pengar inblandade"


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du att följa Gretas resa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.