Brinnande-hund-upptackt
Brinnande hund upptäckt - Foto: Google maps, PFP/TT

Brinnande hund hittad vid stenbrott – polisen söker vittnen

Under tisdagseftermiddagen larmades polisen till Vånga stenbrott i nordöstra Skåne. Väl på plats kom de över en fruktansvärt syn – en hund som brann i en soptunna. Nu har polisen inlett en förundersökning om djurplågeri.


Runt 17.00-tiden under tisdagen skulle några badgäster ta ett dopp i Vånga Stenbrott, Skåne. Men väl vid badplatsen upptäckte de något fruktansvärt – en brinnande hund.

– Det var en större hund som brann i en soptunna, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, till Aftonbladet

Utreder djurplågeri

Badgästerna upptäckte hunden då de såg rök komma från en soptunna. När det kom närmare såg de en brinnande hundkropp som delvis låg utanför soptunnan. Djuret var då dött. 

Stenbrottet där hunden upptäcktes. Bildkälla: Google Maps

Polisen har rubricerat brottet som djurplågeri och har nu inlett en förundersökning, men ännu är omständigheterna kring brottet oklara. Enligt polisuppgifter till Aftonbladet finns dock indikationer på att hunden var vid liv när den sattes i brand. 

– Vi kan inte utesluta att man på något vis plågat djuret, säger Mikael Persson, inre befäl vid polisen i Kristianstad till Kristianstadsbladet.

Han fortsätter: 

– Man vet ju inte heller om hunden är stulen, eller vad det rör sig om, om det kan vara någon form av begravning, ett val att kremera sin hund... men det är uppenbart att det är en hund som brunnit.

Eftersöker vittnen 

Polisen uppger att platsen generellt inte är så besökt den tid då brottet tros ha begåtts, men de söker ändå vittnesuppgifter för att hjälpa dem i sin utredning. Tips kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Läs även: Här dumpar Deborah, 54, en påse med hundvalpar i soptunnan

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.