Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brinnande hund hittad vid stenbrott – polisen söker vittnen

- 28/08/2019, 11:43

Under tisdagseftermiddagen larmades polisen till Vånga stenbrott i nordöstra Skåne. Väl på plats kom de över en fruktansvärt syn – en hund som brann i en soptunna. Nu har polisen inlett en förundersökning om djurplågeri.

Runt 17.00-tiden under tisdagen skulle några badgäster ta ett dopp i Vånga Stenbrott, Skåne. Men väl vid badplatsen upptäckte de något fruktansvärt – en brinnande hund.

– Det var en större hund som brann i en soptunna, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, till Aftonbladet

Utreder djurplågeri

Badgästerna upptäckte hunden då de såg rök komma från en soptunna. När det kom närmare såg de en brinnande hundkropp som delvis låg utanför soptunnan. Djuret var då dött. 

Stenbrott
Stenbrottet där hunden upptäcktes. Bildkälla: Google Maps

Polisen har rubricerat brottet som djurplågeri och har nu inlett en förundersökning, men ännu är omständigheterna kring brottet oklara. Enligt polisuppgifter till Aftonbladet finns dock indikationer på att hunden var vid liv när den sattes i brand. 

– Vi kan inte utesluta att man på något vis plågat djuret, säger Mikael Persson, inre befäl vid polisen i Kristianstad till Kristianstadsbladet.

Han fortsätter: 

– Man vet ju inte heller om hunden är stulen, eller vad det rör sig om, om det kan vara någon form av begravning, ett val att kremera sin hund... men det är uppenbart att det är en hund som brunnit.

Eftersöker vittnen 

Polisen uppger att platsen generellt inte är så besökt den tid då brottet tros ha begåtts, men de söker ändå vittnesuppgifter för att hjälpa dem i sin utredning. Tips kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Läs även: Här dumpar Deborah, 54, en påse med hundvalpar i soptunnan