Ekerö, Polisen
Man förföljer unga kvinnor – nu varnar polisen - Foto: Fredrik Sandberg/TT, Google Maps

Man förföljer unga kvinnor – nu varnar polisen

En man har förföljt flera kvinnor i ett löparspår i Ekerö kommun den senaste veckan. Nu går polisen och Ekerö kommun ut med en varning.


Under de senaste dagarna har flera kvinnor blivit utsatta för ofredande av en man i löparspåret i Skärvik och vid Lundhagsbadet på Ekerö i Stockholm. 

Nu går polisen och Ekerö kommun ut och uppmanar allmänheten till försiktighet. 

"Under de senaste dagarna har kvinnor vid tre kända tillfällen blivit ofredade av en mansperson i löparspåret i Skärvik samt vid Lundhagsbadet. Händelserna är polisanmälda", skriver kommunen på sin hemsida.

"Huvtröja som gick upp vid ansiktet och en keps"

Expressen har pratat med 36-åriga Madeleine som bor på Ekerö. Hon råkade ut för mannen när hon var ute och promenerade med sin hund på tisdagsförmiddagen. 

– Han hade en huvtröja som gick upp vid ansiktet och en keps, säger Madeleine till tidningen. 

Allmänheten uppmanas att höra av sig 

Polisen har patrullerat både med cykel och bil i det aktuella området. De uppmanar nu allmänheten att höra av sig till polisen eller kommunen om man har information om händelserna eller om man blivit utsatt för mannen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Snittlönelyftet blir 3,3 procent för alla lärare. Men det kan bli stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls.

S: Sätt stopp för nya friskolor

Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".