Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Igelkottar sparkades ihjäl: "Gärningsmännen skrattade rått"

- 04/09/2019, 15:42

I helgen blev flera personer vittnen till en fruktansvärd syn. Vid tågstationen i Hultsfred, Småland, sparkades två hjälplösa igelkottar ihjäl. Nu har polisen i Oskarshamn inlett en utredning av djurplågeri.

Under natten till lördagen kunde flera förbipasserande personer vid tågstationen i Hultsfred bevittna något fruktansvärt. Vid stationen stod två män och sparkade på något – som vid närmare anblick visade sig vara en försvarslös igelkott. 

Nu har polisen inlett en utredning om djurplågeri, medan vittnen försöker förtränga den hemska synen.

"Kan fortfarande höra skrattet i mitt huvud" 

Då det misstänka brottet ska ha skett på en offentlig plats finns det flera vittnen till händelsen, och dessa är skakade över vad de såg. 

– Jag uppfattade inte först att det var en igelkott, utan trodde det var en burk eller boll de sparkade på, från stationshuset, över järnvägen och längs strandpromenaden. Det handlar om en jädra massa sparkar, säger ett vittne till Vimmerby tidning. 

Vittnet fortsätter:

– Det var hemskt. De visade ingen empati, ingen ånger utan skrattade bara rått. Usch, jag kan fortfarande höra skrattet i mitt huvud.

Lite längre bort, vid stationshuset, låg ytterligare en död igelkott. Denna ska ha sparkats mot en dörr enligt vittnen.

Igelkotte
Igelkottarna sparkades ihjäl. Bildkälla: Pixabay

Polisen utreder djurplågeri

Djurplågeriet fångades på film och nu arbetar polisen i Oskarshamn med att identifiera gärningsmännen – något de ställer sig positiva till.

– Det rör sig om ett hemskt tilltag, som både fotograferats och filmats. Det var bra observerat. Tack vare det har vi goda förhoppningar att kunna identifiera personerna, säger Anders Hultman vid polisen till Vimmerby tidning

Läs även: Brinnande hund hittad vid stenbrott – polisen söker vittnen