31-åriga läkaren sköts till döds – nu släpps bilden flyktbilen

- 17/09/2019, 11:09 -

Den 26 augusti sköts en 31-årig kvinna till döds på en öppen gata. Kvinnan bar sitt barn i sina armar när hon plötsligt sköts i huvudet av en maskerad gärningsman. Nu går polisen ut med en bild på flyktbilen som gärningspersonen flydde i.

I slutet av augusti sköts en 31-årig småbarnsmamma till döds med flera skott i Ribersborg i centrala Malmö. Kvinnan, som dog av sina skador, höll sitt barn i sina armar och gick intill barnets pappa när hon sköts i huvudet av en maskerad gärningsman. 

Nu går polisen ut med bilder på den flyktbilen som skytten använde efter mordet, i hopp om att få in fler tips från allmänheten.

Flyktbilen: en silvergrå Mercedes-kombi

Polisen eftersöker iakttagelser som kan ha gjorts kring flyktbilen. Foto: Polisen.

Bilen som användes under flykten var en silvergrå Mercedes-kombi med registreringsnummer TCZ225 som sedan hittades på Stadiongatan cirka en timme efter skjutningen. Den hade då satts i brand. 

"Polisen är intresserad av alla iakttagelser av fordonet, så som var den har setts, var den har parkerats, var den har tankats, vem eller vilka som uppehållit sig vid den, om den har varit på verkstad för reparation eller däckbyte eller om den tvättats. Allt är av intresse." skriver Nils Norling, presskommunikatör för polisen i region syd, i ett pressmeddelande. 

Malmöpolisen är främst intresserad av iakttagelser som kan ha gjorts under perioden 21 augusti till brottsdagen 26 augusti.

Har du sett något? Ring 11414 för att tipsa polisen om din iakttagelse

Kvinnlig läkare sköts till döds i Malmö – här är allt som hänt