Toppolitiker lyxiga kändisfesten i Tel Aviv – möter hård kritik

- 20/09/2019, 12:13 -

Ulf Kristersson (M), Ebba Busch Thor (KD) och Nyamko Sabuni (L) fanns bland de som festade loss under Michael Bindefelds grandiosa Tel Aviv-fest. Nu möter deras närvaro under den påkostade kändisfesten kritik.

Under torsdagskvällen höll den kända festfixaren Michael Bindefeld en riktig brakfest i Tel Aviv. På den kändistäta gästlistan fanns bland annat Pernilla Wahlgren, Felix Herngren och Carola Häggkvist

På listan kunde vi även återfinna några av Sveriges högst uppsatta politiker: Moderaternas Ulf Kristersson, Kristdemokraternas Ebba Bush Thor och Liberalernas Nyamko Sabuni

Gästerna flögs ner till Tel Aviv i chartrat privatflyg

Den fullspäckade 60-årsfesten började med att gästerna, som bestod av skådespelare, artister och politiker från Sveriges kändiselit, flögs ner till Tel Aviv under onsdagen. Med på planet fanns Ebba Bush Thor, som även hade plats vid födelsedagsfestens honnörsbord. 

Ulf Kristersson och Nyamko Sabuni väntade tills på torsdag för att ansluta till festligheterna. Även centerledaren Annie Lööf var inbjuden till festen, men hon valde att tacka nej.

Resa och hotell betalades av Bindefeld

Under den storslagna festkvällen uppträdde inhyrda magdansare, och kända musikprofiler som Sarah Dawn Finer.

Det påkostade kalaset stod Bindefeld själv för och för Expressen uppgav han att han själv betalat för de som flög med privatflyget. 

Något som inte Ulf Kristersson eller Nyamko Sabuni gjorde, men som Ebba Bush Thor gick med på.  Bindefeld berättade också för tidningen att han betalat hotellboende för sina gäster. 

Får kritik: "Kan vara känsligt"

Ett faktum som i efterhand har ifrågasatts – bland annat juridikprofessorn Claes Sandgren

 – Man får ju självklart bjuda en vän på en resa. Men det finns en grupp som kan vara känslig och det är personer i offentlig tjänst. Det är bara dem som man ska titta på. De är i farozonen, säger Claes Sandgren i en intervju med Expressen.

Nyamko Sabuni svarar på kritiken: "Mediadramaturgi"

Liberalernas ledare Nyamko Sabuni har svarat på kritiken som riktats mot henne och de två andra partiledarna.

– Mediedramaturgi! Micael och jag är vänner och jag tackade ja till att delta på festen redan innan jag blev partiledare. Jag tackar inte nej för att jag blivit partiledare. Mina vänner är mina vänner oavsett. Jag har ingenting att säga om det, sade hon till Aftonbladet innan avresan till Tel Aviv.

Tycker du att kritiken är legitim?