Stockholm

Ny klimat-app lanseras – med Greta Thunberg

Ny app för klimatet lanseras av Fridays for Future.
Ny app för klimatet lanseras av Fridays for Future. Foto: Pixabay, Janerik Henriksson/TT

Klimatet har varit en väldigt omdiskuterad fråga den senaste tiden. Greta Thunberg har fått miljontals elever att strejka för klimatet, vilket har skapat debatter. Nu lanseras en ny app som ska underlätta för elever och vuxna att anmäla sin frånvaro.


Läs mer

Fridays for Future blev känt ikapp med Greta Thunbergs framfart.

Nu har miljörörelsen skapat en app för de elever som vill klimatstrejka.

I appen kommer både föräldrar och elever kunna anmäla sin frånvaro, varpå informationen skickas ut som ett mejl till den berörda skolan, Sveriges miljöminister Isabella Lövin (MP) samt utbildningsminister Anna Ekström från Socialdemokraterna.

Anledningen?

De vill att politiker ska få en större förståelse för den yngre generationen och deras oro, samt få mer insikt för den rådande opinionen för klimatet.

Delade åsikter

Men det råder delade åsikter gällande skolplikten kontra klimatet.

Fridays for Future skrev i ett pressmeddelande i samband med lanseringen av appen att klimatet borde gå före skolan, vilket andra inte riktigt håller med om.

– Eleverna har en skyldighet att vara i skolan, sedan är det upp till rektorn om man vill bevilja ledighet för en enskild elev. Men vi vill uppmuntra till en god dialog mellan hemmet och skolan, och det är viktigt att beakta även i det här fallet, förklarar undervisningsrådet på Skolverket, Maria Olausson till TT, skriver Veckorevyn.

Greta Thunberg berättar om diagnosen: "Jag slutade prata..."

Är appen en bra idé?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.