Onsdag 19 Maj
Stockholm

Patient i Uddevalla glömdes i badrummet över natten

En patient glömdes i badrummet.
En patient glömdes i badrummet på ett vårdboende. Foto: Foto: Henrik Montgomery, Malin Hoelstad / TT

Det var i våras som en patient på ett vård- och omsorgsboende glömdes i badrummet över natten. Nu har ärendet som lex Sarah-anmäldes lagts ner av Inspektionen för vård och omsorg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I våras glömdes en patient på ett vård- och omsorgsboende bort i sitt badrum. Patienten tvingades tillbringa hela natten i badrummet utan möjlighet att gå och lägga sig. 

Det var inte förrän tidigt på morgonen som personal, som skulle ha gjort två tillsynsbesök under natten, hittade personen, rapporterar den lokala tidningen Bohusläningen. 

Miss i överrapportering 

Personalen på boendet menar att missen uppstått som följd av bristfällig kommunikation mellan kvälls- och nattpersonal. Oklar arbetsfördelning ska också ha lett till misstaget. 

En praktikant ska även ha varit med under nattpasset – något som personalen inte ska ha vetat om i förväg. 

Ärendet läggs ner  

Efter händelsen lämnade socialnämnden i Uddevalla kommun in en lex Sarah-anmälan. 

Boendet valde även att skapa nya rutiner kring överlämning mellan kvälls- och nattpersonal, för att göra det lättare att veta vem som ansvarar under nattpasset. 

Personalen har också börjat använda sig av en lista innehållande alla brukares nattillsyn, som hängts upp på kontoret, enligt Bohusläningen

I och med att boendet anses ha tagit de åtgärder som krävs för att försäkra sig om att händelsen inte upprepas, har ärendet nu avslutats. 

LIKNANDE ARTIKLAR: 

Kommunen ska spara in – slutar servera varm mat till äldre

Kvinna på äldreboende i Laholm dog – låg utomhus i regn och kyla

Kommentera
Kopiera länk
Dela