Dömd för sexuellt utnyttjande

En 26-årig man hade sexuellt umgänge med en flicka under 15 år.


LULEÅ. En 26-årig man från Luleå döms för sexuellt utnyttjande av barn då han haft sex med en flicka som var under 15 år. Mannen döms tills skyddstillsyn men ska också få behandling, ställas under övervakning och betala 32 500 kronor i skadestånd.

Mannen hade fått kontakt med flickan via MSN och det ledde till att de pratade med varandra i telefon och hade kontakt via webbkamera.

Efter att ha chattat och pratat i telefon en tid besökte flickan 26-åringen i Luleå då de träffades under en helg. Hon hade rest iväg utan sina föräldrars vetskap men när hon kom tillbaka mötte pappan henne på Arlanda. Han hade fått reda på besöket hos 26-åringen och anmälde händelsen till polisen. Flickan själv ville inte att händelsen skulle polisanmälas.

26-årigen har erkänt händelsen och även att han hade haft vetskap om att flickan var under 15 år. Efter att polisutredningen inletts avbröt han kontakten med flickan, men hon ska vid flera tillfällen ha försökt få kontakt igen. Vid ett tillfälle ska de ha haft kontakt och hon menade då att hon ville ta tillbaka sin anmälan.

Till grund för domen ligger ett annat liknande rättsfall där en man, i samma ålder som den nu dömde, haft sex med en flicka under 15 år och där parterna ansåg sig vara kära. Tingsrätten menar också att målsägaren var aktiv i händelsen bör straffet inte vara högre än fängelse i fyra månader. Vad som menas med "aktiv" kan dock uppfattas som oklart.

Mannen har dömts till skyddstillsyn och samtalsbehandling. Prövotiden ska även förlängas och han kommer att övervakas, rapporterar Sveriges Radio Norrbotten.

BRIS skriver: "När vuxna har sex med barn räknas detta som ett mycket allvarligt övergrepp. Det är inte alltid så lätt att veta vad man själv vill och det är inte särskilt ovanligt att man känner sig nervös och osäker."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.