Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man dödade katt – blev nerjagad i vattnet av arga grannar

- 09/11/2019, 16:00 -

Under fredagen larmades polisen till Västra hamnen i Malmö. Detta då flera grannar såg en man slå en katt. För att avbryta attacken började grannarna jaga mannen, som till slut kastade sig i vattnet. Nu ska mannen genomgå en psykiatrisk bedömning.

Under fredagen blev flera personer vittnen till en fruktansvärd scen. Runt 22.48 på kvällen hördes ett plötsligt kattskrik vid Sundspromenaden i Västra hamnen, Malmö.

När grannarna tittade ut genom sina fönster ska de ha sett en man som misshandlade en katt.

Sprang iväg med katten

Enligt Patric Fors, presstalesperson för region syd-polisen, ska flera grannar ha reagerat på de höga ljuden. 

När de sedan tittat ut genom fönstren ska de ha sett en man slå en katt upprepade gånger. 

Något som även fick flera personer att agera. 

– Man gav sig ut för att försöka avbryta honom. Mannen sprang då sin väg med katten i ena handen och tre personer sprang efter honom, säger Patric Fors till Expressen. 

Mannen ska ha blivit nerjagad i vattnet av grannarna samtidigt som polisen fick larm om händelsen.

Kort därefter anlände polis, ambulans och räddningstjänst till platsen. Mannen ska då ha legat i vattnet, bredvid stod en upprörd folksamling. 

Död katt
Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Vid platsen ska även katten ha hittats död. Under natten framkom det att katten tillhörde en person som bor i Västra hamnen. Ägaren har ingen förklaring till varför mannen gett sig på djuret. 

Psykiatrisk bedömning

Mannen, som är i 30-års åldern, omhändertogs direkt av polisen. Enligt uppgifter till Expressen ska mannen ha förts till psykakuten för en psykiatrisk bedömning.

Mannen misstänks nu för djurplågeri och skadegörelse.

Läs även: Man döms till djurplågeri – svultit häst med uppsåt