Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Glädjebeskedet från SMHI: Nästan hela Sverige får sol i helgen

- 28/11/2019, 13:08 -

Det är nog få som har missat det tråkiga vädret på senaste med moln, regn och mörker. Men nu verkar det vara slut på lidandet för en stund, under helgen kommer solen på ett gästbesök över landet.

Det är nog få som har undgått vinterns intåg med konstant mörker och kyliga dagar, där det är mörkt och grått när man går till jobbet och likaså när man går hem för dagen.

Men nu vänder det, under helgen så kommer nämligen solen äntligen tillbaka till Sverige.

Nyheter24 har varit i kontakt med SMHI som bekräftar att ett lågtryck från Island gör att det ostadiga vädret klarnar upp temporärt i stora delar av Sverige.

– Ja, framförallt är det att snöfallsområden passerar i stora delar av landet, men därefter klarnar det upp och innebär att kommer bli soligt i stora delar av landet under helgen, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI till Nyheter24.

Med andra ord så kan det bli en riktigt vinterdröm man får skåda i helgen, med både sol, snö och ett par minusgrader.

"Övervägande soligt"

Men var i landet kommer det att bli bra väder?

– Det är i fjällen och längst åt norr där det fortsatt är något snöfall och något mer molnigt. Men om vi kollar på Götaland, Svealand och Södra Norrland så är det övervägande soligt där.

Det fina vädret innebär tyvärr inte att värmen kommer tillbaka, under helgen får man fortsatt ha på sig mössa och halsduk.

– Det kommer vara noll grader eller strax därunder i framförallt Svealand, men längst åt söder och vid kusten kommer det fortsatt ligga på någon enstaka plusgrad. Men i Norrland är det fortsatt minusgrader.

"Tillfällig sol"

Det gäller dock att ta tillvara på helgens soltimmar, på måndag är det nämligen för sent att njuta av det fina vädret.

– Det är nu i helgen som vi har denna tillfälliga sol som tittar fram. Och sedan in på nästa vecka så är det fortsatt rätt så ostadigt med nederbörd som kommer att passera landet, säger Linus Karlsson. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur vädret i jul kommer att bli, det kan du läsa om här!

Ska du njuta av det fina vädret?