Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SMHI: Så blir vädret under nyårshelgen

- 30/12/2019, 15:40

Det ser ut att kunna bli riktigt fint väder runt om i Sverige under nyårshelgen. Så här lyder SMHI:s prognos!

Snart ringer vi äntligen in det nya året runt om i landet. 2019 blir 2020 och det kommer att firas rejält.  Men hur ser det ut vädermässigt för de som vill vara utomhus under nyårshelgen?Det har vi tagit reda på!

– Under nyårshelgen bjuds det på ganska så vackert vinterväder med en hel del sol. Det kommer vara rätt så blåsigt tidvis och nattetid får vi också räkna med att temperaturen sjunker ned en bit även i södra Sverige, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Vinterväder
Vinterväder. Bildkälla: Pixabay

"Sol på många platser"

– Nyårsafton kommer det vara sol på många platser. I södra Sverige trillar lite moln in västerifrån men på många platser blir det ändå klart väder där. Det kommer också vara milt med temperaturer från två, tre till fem, sex plusgrader, säger Sjöström och fortsätter:

– Längre norrut blir det en del snöfall i fjällkedjan, öster om fjällen blir det uppehåll och ganska så klart väder och allmänt minusgrader.

Under nyårsdagen bjuds det på på snarlikt väder om än lite blåsigare på sina håll.

– Under nyårsdagen blir fortfarande rätt så milt nere i söder, fortsatt lite blåsigt efter hand och en temperatur  som ligger runt 3 till 6 plusgrader, säger Sjöström.

I norr ser det ut att bli lite snöfall på sina håll och även lite blåsigt under nyårsdagen.