Flera tittare hade problem att se Kalle Anka.
Flera tittare hade problem att se Kalle Anka i SVT Play. - Foto: Vilhelm Stokstad TT, Christine Olsson TT

Tittare rasar mot SVT efter julmissen: "Jag var vansinnig!"

Klockan 15.00 under julafton samlas tusentals människor för att titta på Kalle Anka på SVT. Men somliga fick en otrevlig överraskning när de försökte kika på programmet!


Flera tittare fick en mindre rolig start på sin julafton när det äntligen var dags för det traditionsenliga tittandet på Kalle Anka i SVT.

Det var nämligen så att de som tittade via tjänsten SVT Play hade det struligt. Startbilden som låg i streamingtjänsten var inte klickbar – vilket gjorde det svårt för många att titta på programmet.

– Jag var vansinnig, verkligen! Det är en tradition med Kalle på julafton, säger tittaren Helene Ljungkvist till Expressen.

Flera andra tittare visade sitt missnöje på SVT:s Facebooksida under programmets gång.

"VARFÖR går det inte streama via svt play? Hittar det inte någonstans? Kalle anka och hans vänner syftar jag på", skriver en person.

Fanns en lösning – i en annan flik

Programmet fanns dock tillgängligt på SVT Play genom att gå in via fliken som heter "Kanaler", där kunde man välja att se på programmet i SVT 1.

Varför SVT valt att göra såhär kan de däremot inte riktigt svara på för tillfället.

– Jag kan inte svara på varför man har lagt det exakt så, men det är förmodligen för att programmet sedan så lång tid har gått på ettan och då har man utgått ifrån att man kan söka på sättet, säger Helena Brodén på SVT till Expressen.

Marianne Mörck hyllas

Men trots strulet så hyllas Marianne Mörcks insats som julvärd. Flera människor har öst sin kärlek över folkkära skådespelaren.

"Den bästa man kan tänka sig", skriver en person.

"Tycker hon gjorde ett fantastiskt bra jobb! Och fasen vad hon lurade oss med det elektriska ljuset, hela familjen tappade först hakan och skrattade sedan högt när vi såg att det var på skoj!", skriver en annan.


/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.