Coronasmtittad-lakare-utforde-operationer-enligt-uppgifter
Coronasmtittad läkare utförde operationer enligt uppgifter - Foto: Shutterstock, Ingvar Karmhed/SvD/TT, AP

Coronasmittad läkare utförde operationer – testar patienter

Coronaviruset fortsätter sin framfart. I Sverige har vi nu över 900 bekräftade fall av smittan. Enligt uppgifter till Norrköpings tidningar har en läkare i regionen smittats med viruset – och samtidigt utfört operationer på patienter. ​


Coronaviruset fortsätter att spridas världen över. 

I Sverige har vi nu 961 bekräftade fall av smittan och under lördagen dog den andra personen i landet till följd av smittan

Nu framkommer uppgifter om att en läkare i Norrköping kan ha smittat flera patienter med viruset. 

Detta då läkaren ska ha testat positivt för smittan efter en resa i Italien – och därefter utfört operationer på flera personer, enligt uppgifter till Norrköpings tidningar.

Ska ha rondat på flera avdelningar

Enligt källor till Norrköpings tidningar ska läkaren både ha rondat på olika avdelningar och utfört operationer medan hen var smittad med viruset. 

Region Östergötland vill inte kommentera ärendet, utan hänvisar istället till patientsekretess.

– Vi kommenterar inte patientärenden. Skulle det vara så att en läkare är bekräftad smittad så är läkaren en patient. Vi bekräftar bara att vi i nuläget har 22 fall och utifrån det gör vi smittspårning, säger Bodil Knuthammar, pressekreterare hos region Östergötland, till Norrköpings tidningar.

Akrivbild. Bildkälla: Ingvar Karmhed/SvD/TT

Patienter uppvisar symtom

 Norrköpings tidningar skriver att flera av läkarens patienter nu ska ha testats för coronaviruset då de uppvisat symtom på smittan, enligt uppgifter till tidningen.

Mer om coronaviruset: 

Så mår de som blivit friska efter corona: "Som frostat glas"

Corona-larmet från vårdpersonalen: "Köper munskydd från byggfirmor"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billigare att tanka – dieseln under 19 kronor

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.