S fortsätter öka SD inte längre näst störst

- 08/05/2020, 08:50 -

I en ny mätning från Aftonbladet/Demoskop ökar Socialdemokraterna på nytt. Samtidigt fortsätter Sverigedemokraterna att tappa och nu har Moderaterna tagit över som landets näst största parti.

Den senaste tidens politiska trend ser ut att fortsätta. Socialdemokraterna går starkt framåt i mätningarna, samtidigt som Sverigedemokraterna tappar mark.

Nu visar en ny mätning från Aftonbladet/Demoskop att S stärker sin ställning som landets största parti, med ett stöd på 30,1 procent, en ökning med 2,2 procentenheter sedan den senaste mätningen.

Det enda parti som går framåt utöver S är Moderaterna. En ökning på 1,5 procentenheter gör att man nu har ett stöd på 20,7 procent.

Detta innebär att partiet nu är landets näst största parti – en plats som SD prenumererat på under en längre tid.

I kampen om andraplatsen fortsätter dessutom Sverigedemokraterna att tappa mark. Ett tapp på 2 procent i mätningen gör att SD nu endast har ett stöd på 18,8 procent.

Tungt går det även för Liberalerna och Miljöpartiet, som båda skulle ramla ur riksdagen om det voreval i dag. L får enbart 2,7 procent i stöd, vilket är ett nytt bottenrekord för partiet.

Läs mer om politik: Ny mätning: Åkesson enda partiledaren som tappar i förtroende