Fredag 30 Jul
Stockholm

Här är fyra resmål att besöka i Sverige under sommaren

Kungsleden i svenska Lappland
Kungsleden i svenska Lappland. Foto: Bildkälla: Pixabay

Eftersom den rådande coronapandemin försvårar för utlandsresor i dagsläget, listas här fyra härliga resmål att upptäcka i Sverige i sommar!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Efter en minst sagt annorlunda vår till följd av coronapandemin är den efterlängtade sommaren nu här! För många kommer dock även sommarplanerna se annorlunda ut än från tidigare år.

Utrikesdepartementet avråder i dagsläget fortfarande från icke nödvändiga resor till alla länder vilket gäller fram till 15 juli 2020 varefter en ny bedömning görs. 

Eftersom en del svenskar brukar spendera en del av semestern i utlandet, listas här några riktiga pärlor att upptäcka hemma i Sverige!

Bildkälla: Pixabay

1. Kungsleden, Abisko-Nikkaluokta

Vandra på populära Kungsleden! Den kända leden har fått sitt namn då den skulle passera de vackraste platserna på svenska fjällen och bli kungen av leder. Abisko till Nikkaluokta är den vanligaste rutten på totalt 108 kilometer och som garanterat bjuder  på en magisk naturupplevelse. 

Bildkälla: Pixabay

2. Stockholms skärgård 

Upptäck Stockholms skärgård! Över 30 000 öar, kobbar och skär finns att utforska i Stockholms skärgård vilket gör det till en perfekt plats för den nyfikna och badsugna. Skärgården fungerar dessutom bra för den som bara vill göra en dagsutflykt. 

Bildkälla: Pixabay

3. Gotland

Besök underbara Gotland! På ön finns allt man behöver för en riktigt härlig sommarsemester. Här kan du njuta av vackra badplatser, rikt kulturliv, mysiga bagerier och häftiga raukar. 

Åk till Visby och se den kända ringmuren som byggdes redan på 1100-talet eller ta dig till Fårö till naturreservatet Langhammars för att se några av Gotlands mest kända raukar! 

Bildkälla: Pixabay

4. Paddling i Bohuslän

Varför inte passa på att paddla kajak i sommar? I Bohuslän finns Sveriges första och enda marina nationalpark och här finns otroliga möjligheter för kajakpaddling!

Vackra Fjällbacka brukar benämnas som kajakpaddlingens mecka och på öarna runtom finns dessutom riktigt fina sandstränder med klart vatten. Wow!

Har du istället bestämt dig för att stanna hemma i sommar? Oroa dig inte, vi har alla lösningar för att råda bot på tristessen. Här hittar du 10 saker att göra i sommar som dessutom är coronavänliga!

Kommentera
Kopiera länk
Dela