Onsdag 20 Okt
Stockholm

Kvinna misshandlades på gatan – då ingrep lastbilschauffören

Lastbilschaufför stoppade misshandel
Lastbilschaufför stoppade misshandel. Foto: Johan Nilsson/Björn Larsson Rosvall/TT

När en kvinna misshandlades av en man mitt på öppen gata bestämde sig lastbilschauffören för att stanna och ingripa. Sedan körde han vidare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under onsdagen som polisen fick larm om en pågående misshandel på Södermalm i Stockholm. Men innan polisen hann dit hade en annan person redan hunnit ingripa.

När en lastbilschaufför körde förbi och såg vad som pågick bestämde han sig för att agera. Han hoppade ur förarhytten och knockade gärningsmannen. 

Sedan satte han sig bakom ratten igen och körde vidare.

När polisen kom till platsen hade den misshandlande mannen gömt sig lägenheten han delade med offret. 

Kvinnan visade polisen var mannen befann sig.

– Han fick åka til sjukhuset och plåstras om, och sedan greps han, säger Viktor Adolphson, yttre befäl på polisen på Södermalm, till Nyheter24.

Okänd hjälte

Men vad hände med vår hjälte, lastbilschauffören? 

Det är än så länge okänt, men han är inte misstänkt för något brott, säger Viktor Adolphson. Men polisen kan behöva prata med honom ändå.

– Utredaren kanske behöver honom som vittne. Han får gärna höra av sig, det kan var bra att veta att han kan det, säger Adolphson.

Agera i nödvärn

Man får som civil ingripa om man ser att någon till exempel blir misshandlad. Det innebär att man övertar den andra personens nödvärn, då denne inte kan försvara sig själv.

– Det är upp till var och en och man får agera efter förmåga. Man kan ju inte begära handgemäng från vittnen. Istället kan man ropa på avstånd, säga åt dem att lägga av. Man kan självklart 112 och lämna observationer vittnesmål, säger Adolphson till Nyheter24.

LÄS MER:

Södermannen: Detta gör John Svahlstedt idag

Överviktig hund tvingades avlivas – nu kan ägarna dömas

Därför är Sveriges våldtäktsstatistik den högsta i Europa

Kommentera
Kopiera länk
Dela