Söndag 5 Dec
Stockholm

Beslutet: På spåret-avsnitten med Hamid Zafar tas bort

"Pa-sparet"-avsnitten-med-Hamid-Zafar-tas-bort
"På spåret"-avsnitten med Hamid Zafar tas bort. Foto: Jessica Gow/TT

Rektor Hamid Zafar kommer inte synas i "På spåret" i vinter. SVT har nu tagit beslutet att helt låta avsnitten med Zafar utgå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

SVT tar bort avsnitten av På Spåret där Hamid Zafar är med. Det meddelar SVT i ett pressmeddelande. 

”Det var ett självklart beslut för oss. De uttalanden och kommentarer vi fått ta del av står väldigt långt ifrån de värderingar som SVT och På Spåret representerar” säger Christina Hill, programchef på SVT i Göteborg i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

"Vi har ägnat förmiddagen åt att titta över vilka konsekvenser detta får för årets säsong. Tyvärr drabbas nu tittarna på det sättet att två program utgår. Det innebär också att alla övriga medverkande, artister och upphovsmakare påverkas på så sätt att deras insatser inte når publiken. Jag tror ändå att de har förståelse för vårt beslut och delar uppfattningen om att den som gjort grovt kränkande uttalanden inte har en plats i Sveriges största underhållningsprogram.”

Detta efter att DN avslöjat att Zafar under flera år spridit antisemitism, rasism och homofobi på nätet. Tidigare idag meddelades det också att Moderaterna petar Zafar ur sin speciella integrationskommission. 

Detta innebär också att Hamid Zafars lagkamrat Frida Boisen också kommer att strykas ur säsongen. 

– Jag har varit i tårar nu under morgonen, och jag har varit i chock över hur han så länge kunnat uttrycka sig så här, sa Boisen till Nyheter24 tidigare idag

SVT
Kommentera
Kopiera länk
Dela