Peter Sunde fryser politisk karriär

- 16/04/2009, 10:04 -

Pirate Bays presstalesman ser sig inte som politisk korrekt.

The Pirate Bays Peter Sunde har inga planer på att göra någon större politisk karriär. Även om han har en viktig kontakt med flera miljöpartister ser han stora svårigheter i att uttala sig i partiets namn.

– Jag har vänner inom mp som jag pratar med såklart. De lyssnar på vad jag säger oftast och tar intryck av det, vilket jag är väldigt nöjd med. Mer än så är det inte, och jag är tveksam till att jag kan gå in djupare politiskt än så. Jag kan inte uttala mig för andras räkning än min egen och jag är inte speciellt politiskt korrekt, sa Peter Sunde i en chatt på Sveriges Radios hemsida.

Bara någon dag efter Pirate Bay-rättegången sökte han medlemskap i miljöpartiet. I stället för Piratpartiet kunde han identifiera sig med flera av de frågor som mp driver och en känsla av att kunna påverka internt.

Miljöpartiet hade då inte funderat över hur partiet skulle kunna dra nytta av Pirate Bay-grundarens kunskaper.

– Peter Sunde är en medlem som alla andra. Han är inte förtroendevald, och vad jag vet har han inte kandiderat till något. Vi är ett växande parti och välkomnar nya medlemmar, sa miljöpartiets partisekreterare Agneta Börjesson då till Nyheter24.

Fildelningssajtens medgrundare Gottfrid Svartholm Warg är medlem i Klassiskt liberala partiet.

Skrivet av: