Jan Emanuel bemöter festkritiken: "Ingenting att skylla på"

- 18/01/2021, 19:05 -
Foto: Stella Pictures/Instagram

Foto: Stella Pictures/Instagram

Under helgen arrangerade Jan Emanuel Johansson en 18-årsfest åt sin son, trots en fortsatt hög smittspridning av covid-19. Ett större antal personer deltog på festen, som fått motta stor kritik på sociala medier.

Det är inte första gången den tidigare riksdagsledamoten och välfärdsmiljonären Jan Emanuel Johansson, 46, hamnar i blåsväder.

Den här gången riktas kritiken mot den 18-årsfest han var med och arrangerade åt sin son Matteus Ireblad i helgen. Trots flertalet coronarestriktioner sågs ett större antal personer närvara på födelsedagsfesten – vilket inte gick obemärkt förbi.

Jan Emanuel Johansson. Foto: Stella Pictures

Nu bemöter han kritiken

Nu väljer Johansson att bemöta kritiken han fått efter festen. Till Expressen tar han på sig fullt ansvar för att firandet bröt mot restriktionerna:

– Allt ansvar är bara hos mig. Det var min lägenhet och jag som tog in personal, säger han.

Videoklipp som Nyheter24 har tagit del av visar hur ungdomarna dansar, sjunger och håller om varandra. Enligt Johanssons uppgifter närvarade ungefär 25 personer på festen, men på videoklippen går det att räkna till minst 38 personer i ett och samma rum. 

Här finns vissa förmildrande omständigheter, menar Johansson:

– Jag vill inte rättfärdiga att vi inte följde rekommendationerna, men det är människor som umgås jämt, både i skolan och på fritiden, lika mycket nu som före pandemin, säger han till Expressen.

Bild från festen. Foto: Instagram/matteusireblad
Bild från festen. Foto: Instagram/matteusireblad

"Jag har inget att skylla på"

Johansson beskriver 18-årsdagen som en "jättegrej" för unga som tar ett första kliv in i vuxenvärlden. Hans teori är därför att sonen hade firat födelsedagen oavsett om han var med och arrangerade, eller inte.

– Alternativet hade förmodligen inte varit att de lät bli att festa. Det är inte utan att jag vet att det hade varit klokare att hålla festen efter sommaren någon gång. Men nu blev det inte så. Jag har ingenting att skylla på, säger han till Expressen.

Nyheter24 har sökt Jan Emanuel Johansson för en kommentar.

Läs mer: Jan Emanuel döms för ekobrott

Läs mer: Här festar Sveriges influencers – mitt i pandemin