Onsdag 19 Maj
Stockholm

Här får vårdpersonalen betalt för att vaccinera sig

Vårdpersonal i Jönköpings kommun som behöver vaccinera sig mot covid-19 utanför arbetstid kommer få ersättning från arbetsgivaren. Kommunens mål är att så många i personalstyrkan ska skyddas mot viruset så snabbt som möjligt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

De första doserna av coronavaccinet från Pfizer/Biontech levererades till Sverige den 26 december, och redan dagen därpå gick startskottet för den svenska vaccineringen.

Kort därefter godkändes vaccinet från Moderna. Förutom en viss skillnad i hantering och dosering har de två vaccinen konstaterats vara väldigt lika.

I slutet på vecka 2 hade drygt 146 000 svenskar fått sin första vaccindos. Det inledande arbetet fokuserade på att vaccinera personer i riskgrupp, och nu har man gått vidare till prioriteringsgrupp ett. Här finner vi personal inom hemtjänst och på särskilda boenden. 

Foto: Johan Nilsson/TT

Gäller både tillsvidare- och timanställda

Och de som arbetar i Jönköpings kommun, och befinner sig på prio-listan, har lite extra tur när det kommer till vaccinet. 

Här kommer alla vårdanställa ges möjlighet att vaccinera sig under arbetstid – men om det inte går att genomföra kommer den anställda beviljas ersättning från arbetsgivaren.

Ersättningen utbetalas i form av semester eller pengar, och ges till den som behöver ta av sin lediga tid för att vaccinera sig. Det gäller oavsett om man är tillsvidareanställd eller timanställd.

Stefan Österström, socialdirektör i Jönköpings kommun, ser förmånen som ett sätt att underlätta vaccineringen för medarbetarna:

– Vaccinet blir jätteviktigt för att vi ska kunna råda bot på pandemin och vi som arbetsgivare är måna om våra medarbetare och deras hälsa, säger han till Kommunalarbetaren.

Foto: Claudio Bresciani/TT

"Finns medarbetare som känner oro"

När vaccineringen av den första prioriteringsgruppen är avslutad går man vidare till nästa – här finner vi personal i LSS-verksamhet, gruppbostäder och daglig verksamhet. Även de kommer erbjudas samma ersättning.

Kommunens uppfattning är personalen uppskattar initiativet, och man har i dagsläget inga dokumentationer om hur många som inte planerar att vaccinera sig. 

Enligt Österström är man angelägen om att personalen ska ta vaccinet, och hoppas att ersättningen kommer uppmuntra till det.

– Man har ingen meddelarskyldighet till sin arbetsgivare att man tagit vaccin eller inte. Vår uppfattning är att vi inte ska föra statistik över det. Jag vet att det finns medarbetare som känner oro men det är inget vi dokumenterar. Däremot kan vi informera om betydelsen av vaccin och ge ersättning om man tar det på sin fritid, säger han till Kommunalarbetaren.

Läs mer: Tegnell: "Det här kommer påverka dödstalet väldigt mycket"

Läs mer: Danmark vaccinerar snabbast i EU – därför hänger inte Sverige med

Läs mer: Chef för äldreboende vaccinerade sin familj – personal blev utan

Kommentera
Kopiera länk
Dela