Linda Lampenius är inte nöjd med restriktionerna.
Linda Lampenius är inte nöjd med restriktionerna. - Foto: Henrik Montgomery/Erik Mårtensson / SCANPIX/TT

Artister med i aggressiv Facebookgrupp – vill stoppa restriktionerna

Robert Wells och Linda Lampenius är med i en Facebookgrupp som vill avskaffa coronarestriktionerna. Enligt artisterna är reglerna orättvisa – och slår hårt mot musikbranschen.


”Stoppa restriktionerna” på Facebook har i nuläget över 6200 medlemmar. Enligt gruppens beskrivning är målet att ”skapa debatt och tryck mot våra makthavare”.

I gruppen uppmanas deltagarna att skicka röda lappar till regeringskansliet med texten "stoppa restriktionerna", och att vägra bära munskydd och använda handsprit.

Vissa går så långt att de ber andra medlemmar att inte göra coronatest för att få ned statistiken, och att skicka hotbrev.

Läs mer: Arrangören bakom tusenmannamarschen: "Jätteviktigt att träffas"

Orättvist

En av medlemmarna i gruppen är violinisten Linda Lampenius – som i Expressen säger att hon är med i gruppen för att restriktionerna slår orättvist, inte för att de inte behövs. 

51-åringen vänder bland annat sig mot att köpcentrum får ha öppet för handel, men att artister inte får uppträda där. 

– Vi har själv varit väldigt restriktiva i vår familj och jag har varit extremt kritisk mot hur Sverige tagit hand om allting. Jag tycker att man borde ha stängt ned mycket hårdare, säger Lampenius, som själv var sjuk i covid i nio veckor förra året, till Expressen och fortsätter:

– Problemet i Sverige är att man inte tagit kortare perioder med nedstängning, två, tre veckor som i Finland, då det är jämlikt för alla i landet och alla olika branscher.

Robert Wells är med i gruppen. Foto: Stina Stjernkvist / TT

"Mår pyskiskt dåligt"

Även Robert Wells är med i gruppen – med motiveringen att musikbranschen drabbas så hårt. Till Expressen skriver han att branschen går på knäna och att många mår dåligt psykisk eller byter branschen. 

Däremot vill han inte svara på frågan om han ställer sig bakom gruppens krav på att dra tillbaka coronarestriktionerna och avskaffa pandemilagen. 

LÄS MER: 

Här är ledarna över demonstrationen i Stockholm

En polis skadad vid demonstrationen mot coronarestriktionerna

Då beräknas vaccinleveranserna öka


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!