Statsminister Stefan Löfven kommenterar nu attacken vid en skola i Eslöv.
Statsminister Stefan Löfven kommenterar nu attacken vid en skola i Eslöv. - Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT och Johan Nilsson/TT

Stefan Löfven: Attacken i Eslöv är "fruktansvärd"

Stefan Löfven kommenterar nu den knivattack som utfördes mot en lärare på en skola i Eslöv under torsdagen. "Mina tankar går till den drabbade, hans anhöriga och alla elever och personal på skolan", skriver statsministern.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Under torsdagsmorgonen blev en anställd på en skola i skånska Eslöv knivhuggen och en 15-årig pojke greps kort därpå misstänkt för mordförsök. Läs mer om det inträffade här.

Löfven: "Ska vara en trygg plats för alla"

Nu kommenterar statsministern det inträffade.

"Attacken på en medarbetare på Källebergsskolan i Eslöv är fruktansvärd. Mina tankar går till den drabbade, hans anhöriga och alla elever och personal på skolan.", skriver Stefan Löfven i en kommentar till Aftonbladet och fortsätter:

"Skolan ska vara en trygg plats för alla".

"Nu vidtar en polisutredning"

Löfven uppger också att han varit i kontakt med kommunalrådet Johan Andersson som berättat om de akuta åtgärderna som vidtagits. 

"Det är bra att polisen snabbt kunnat gripa den förmodade gärningsmannen. Nu vidtar en polisutredning för att klarlägga vad som skett", skriver han fortsatt till tidningen

/
/