Hanif Bali (M) startar nu en insamling till en kvinna som utsattes för en tortyrliknande våldtäkt 2017.
Hanif Bali (M) startar nu en insamling till en kvinna som utsattes för en tortyrliknande våldtäkt 2017. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT och Jessica Gow/TT

Hanif Bali startar insamling – till kvinna vars våldtäktsman fick 840 000

En kvinna blev brutalt våldtagen i Malmö 2017. Två män dömdes för brottet, men för drygt en vecka sedan beviljades en av männen, som var yngre än man först trott, ett skadestånd på 840 000 kronor. Nu har Hanif Bali (M) startat en insamling till den utsatta kvinnan.


Under våren 2017 blev en kvinna utsatt för en våldtäkt under tortyrliknande former. Två bröder dömdes för brottet, men för drygt en vecka sedan stod det klart att en av männen var minderårig när han fick sitt fängelsestraff.

Som en följd av detta beviljades mannen 840 000 kronor i skadestånd. Läs mer om det här.

Hanif Bali: "Otroligt provocerande"

Nu har riksdagsledamoten Hanif Bali (M) startat en swish-insamling till den utsatta kvinnan, vilken han delar i ett inlägg på Twitter.

– Det är otroligt provocerande hur utsatta och utlämnade brottsoffer är av det svenska rättssystemet, säger Bali till Nyheter24 och beskriver systemet som "riggat".

– Man förnedras flertalet gånger. Första gången av brottet, andra gången av de pinsamt låga straffen och en tredje gång av hur ensam man är för att få kräva in straffet från gärningsmannen.

Enligt Bali har han varit i kontakt med kvinnans advokat, och vill inte att kvinnan "ska behöva lyfta ett finger" efter det inträffade.

/
Senaste nytt

Ericsson i miljardsamarbete med AT&T i USA

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

1 timme sedan
Den israeliska militären uppmanar världshälsoorganisationen, WHO, att tömma ett förråd som organisationen har i södra Gaza.

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

2 timmar sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

2 timmar sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

3 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.