Hanif Bali (M) startar nu en insamling till en kvinna som utsattes för en tortyrliknande våldtäkt 2017.
Hanif Bali (M) startar nu en insamling till en kvinna som utsattes för en tortyrliknande våldtäkt 2017. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT och Jessica Gow/TT

Hanif Bali startar insamling – till kvinna vars våldtäktsman fick 840 000

En kvinna blev brutalt våldtagen i Malmö 2017. Två män dömdes för brottet, men för drygt en vecka sedan beviljades en av männen, som var yngre än man först trott, ett skadestånd på 840 000 kronor. Nu har Hanif Bali (M) startat en insamling till den utsatta kvinnan.


Under våren 2017 blev en kvinna utsatt för en våldtäkt under tortyrliknande former. Två bröder dömdes för brottet, men för drygt en vecka sedan stod det klart att en av männen var minderårig när han fick sitt fängelsestraff.

Som en följd av detta beviljades mannen 840 000 kronor i skadestånd. Läs mer om det här.

Hanif Bali: "Otroligt provocerande"

Nu har riksdagsledamoten Hanif Bali (M) startat en swish-insamling till den utsatta kvinnan, vilken han delar i ett inlägg på Twitter.

– Det är otroligt provocerande hur utsatta och utlämnade brottsoffer är av det svenska rättssystemet, säger Bali till Nyheter24 och beskriver systemet som "riggat".

– Man förnedras flertalet gånger. Första gången av brottet, andra gången av de pinsamt låga straffen och en tredje gång av hur ensam man är för att få kräva in straffet från gärningsmannen.

Enligt Bali har han varit i kontakt med kvinnans advokat, och vill inte att kvinnan "ska behöva lyfta ett finger" efter det inträffade.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.