Söndag 19 Sep
Stockholm

Johans, 41, skuldberg efter sonens död: "Tog mig knappt ur sängen"

Johan, 41, står inför en ekonomisk och personlig kris efter sonens bortgång.
Johan, 41, står inför en ekonomisk och personlig kris efter sonens bortgång. Foto: TV3.

När trebarnspappan Johan, 41, förlorade sin fyraåriga son i en drunkningsolycka tog livet en mörk vändning. Skulderna hopade sig, lögnerna eskalerade och kontakten med de kvarvarande barnen gick förlorad. Se hur det går i Lyxfällan, som sänds 20.00 på TV3, Viaplay och Viafree.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tisdagens premiäravsnitt av Lyxfällan blir minst sagt tårfyllt. Tittarna möter Johan, 41, från Bengtsfors som drömmer om ett skuldfritt liv där han kan vara en närvarande pappa till sina tre barn. 

Men det är bråttom, för runt hörnet står Kronofogden redo att sälja Johans hus på exekutiv auktion – trots att 41-åringen har en bra inkomst varje månad.

"Mådde så djävulskt psykiskt dåligt"

Startskottet för den dåliga ekonomin var när Johans och hans dåvarande partners fyraåriga son tragiskt omkom i en drunkningsolycka för tio år sedan. 

Efter bara två besök hos psykologen återvände Johan till jobbet, men inget blev sig likt igen och år 2019 hade de ekonomiska problemen vuxit till ett berg.

Efter sonens bortgång tog livet en mörk vändning för Johan. Foto: TV3.

– Jag mådde ju så djävulskt psykiskt dåligt. Jag orkade knappt jobba. Jag började missköta jobbet. Jag var hemma mycket. Tog mig knappt ur sängen. Ingen lön, säger han i programmet och fortsätter:

– Sen provade jag att ta några såna här blancolån under den perioden också för att komma ikapp, men det blev ju bara ännu värre.

"Behöver självkänsla"

Utan några som helst besparingar, och med lögner för anhöriga om att allt är under kontroll på sitt samvete, står nu Johan inför en ekonomisk och personlig kris. 

– Johan behöver en ryggrad. Johan behöver självkänsla och han behöver göra sig själv stolt, säger programledaren Magdalena Kowalczyk.

Skulder på över en miljon kronor

Väl framme vid den klassiska budgettavlan står det klart att 41-åringen lägger i genomsnitt 8 000 kronor i månaden på avgifter för nätcasinon, dejtingsajter och tv-spel. 

Pengar som egentligen ska gå till att betala av de många lån och skulder han har – som uppgår till 1 056 800 kronor.

Foto: TV3

– Du har ett underskott på 23 900 kronor i månaden, säger Magdalena och delar med sig av ett brev från Johans barn som får det att brista.

Vill du se hur det går för Johan? Missa inte Lyxfällan som sänds tisdag 31 augusti klockan 20.00 på TV3, Viaplay och Viafree.

Kommentera
Kopiera länk
Dela