Hanif Bali, riksdagsledamot för Moderaterna.
Hanif Bali, riksdagsledamot för Moderaterna. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Förundersökning inledd mot riksdagsledamoten Hanif Bali

En förundersökning har inletts mot Hanif Bali gällande utnyttjande av barn för sexuell posering. Detta efter att flickan som anklagat M-ledamoten för olämpligt sexuellt beteende polisanmält honom.


En medlem i Moderata ungdomsförbundet, Muf, har anklagat Hanif Bali för olämpliga sexuella kontakter.

Flickan som är mellan 15 och 18 år ska ha haft kontakt med riksdagsdagsledamoten flera gånger, bland annat för att få hjälp med läxor. Det ska sedan ha utvecklats till någon form av sexuell förbindelse på initiativ av Bali – och han ska ha bett flickan om nakenbilder.

Hanif Bali har bekräftat att de haft kontakt – men förnekat anklagelserna i ett inlägg.

"Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet." skrev han då.

Hanif Bali anklagas för utnyttjande av barn för sexuell posering

Flera personer har sedan dess polisanmält Bali, däribland flickan. 

På fredagen meddelade chefsåklagare Maria Sterup att en förundersökning mot honom inletts.

– Det har inkommit flera polisanmälningar mot riksdagsmannen och jag har beslutat att inleda förundersökning gällande en av anmälningarna för brottet utnyttjande av barn för sexuell posering, säger Maria Sterup i ett pressmeddelande och fortsätter: 

– Då förundersökningen fortfarande är i ett tidigt inledningsskede kan inte mer information lämnas just nu. Jag kan inte kommentera närmare vilka anmälningar som gjorts eller gå in på några detaljer om misstankarna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nvidia faller i börsöppningen

Planerade attack i Sverige – detta är IS Khorasan

Två afghanska medborgare har gripits i Tyskland – misstänkta för att ha planerat en attack mot Sveriges riksdag. Enligt tyska myndigheter är de anhängare till terrorgruppen IS Khorasan.

Tungt på skolan: "Går nästan inte att ta in"

Den 17-åriga flicka som hittades misstänkt mördad i Skene var elev på gymnasieskolan i Marks kommun. Där har elever samlats under tisdagen för att minnas sin klasskompis. Det är så sorgligt så det går nästan inte att ta in, säger Rachel Törnell vid utbildningsförvaltningen.

Sex klimatrekord – och en strimma hopp

Det var rekordvarmt i land och på haven – men 2023 slogs också rekord i havsnivåhöjning, krympande glaciärer och förlusten av havsis i Antarktis. Sirenerna tjuter, varnar FN:s generalsekreterare. Men det finns en ljusglimt.

Kvinna drev bordell på massagealong – döms till fängelse

En thaimassagesalong i Kristianstad var enligt åklagaren en förtäckt bordell.

Fyra gripna i gemensam insats mot droghandel

1 timme sedan
Fyra personer greps misstänkta för att ha varit involverade i försäljning och transport av cannabis och andra droger, skriver Eurojust i ett pressmeddelande.