Lördag 27 Nov
Stockholm

SD-toppen utskriven från sjukhuset – efter svåra kampen mot covid

SD-toppen utskriven från sjukhus.
SD-toppen utskriven från sjukhus. Foto: Johan Nilsson/TT.

Sverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson har fått återvända hem, efter att ha vårdats på sjukhus för svår covid-19 under en tid. "Det kommer att bli en lång väg tillbaka", skriver han på Facebook.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var tidigare i oktober som SD-toppen Mattias Karlsson, 44, berättade på Facebook att han under en tid tillbaka vårdats på Sankt Görans sjukhus efter att ha insjuknat i covid-19. Något som han själv beskrev som en fara för sitt liv. 

Karlsson beskrev det som en hård och obehaglig strid mot viruset, under en bild på sig själv i en sjukhussäng med syrgasmask. 

"Jag har av allt att döma en lång väg tillbaka, men gör vad jag kan för att optimera mina chanser för tillfrisknande och räknar dagarna, minuterna och sekunderna tills jag äntligen ska få träffa min älskade familj och mina fina vänner igen", skrev politikern på Facebook.

"Lungor fungerar på hälften av sin kapacitet" 

På fredagen meddelar Karlsson att han nu fått återvända hem till Småland och sin familj. 

"Mina lungor fungerar fortfarande på bara drygt hälften av sin normala kapacitet och det kommer att bli en lång väg tillbaka, men jag är glad bara över att vara här", skriver han. 

Karlsson passar även på att tacka för allt stöd han fått under den svåra perioden.

Bildkälla: Pavel Koubek/TT.

"Kavla upp ärmarna igen" 

SD-toppen avslutar inlägget med att förklara att han nu ska fokusera på att återhämta sig, för att sedan "kavla upp ärmarna igen och börja köra full fart framåt för regeringsskifte 2022". 

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela