Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Politiker brottsmisstänkt i Halland

- 11/10/2008, 06:20 -

En politiker misstänks ha ändrat uppgifter så att dottern skulle få ersättning.

En politiker i Halland som hade en chefsposition inom en a-kassa misstänks ha ändrat uppgifter i registren så att hans dotter skulle kunna få ersättning när hon blev utan jobb.

Datum för när hon blev medlem flyttades tillbaka i almanackan så att hon skulle klara kravet på 12 månaders medlemskap då hon blev arbetslös, uppger Hallandsposten.

Kassan uppger att man i en utredning sett hur mannen gått in i systemet och raderat i sina egna beslut i efterhand. Han såg också till att ingen annan kom åt ärendet, enligt en representant för a-kassan.

Mannen polisanmäldes misstänkt för trolöshet mot huvudman och förvanskande av urkund. Anmälan skedde i februari men har dragit ut på tiden och riktade till en början främst in sig på mannens dotter. Mannen är också polisanmäld för övergrepp i rättssak. Fyra personer har fått brev med påtryckningar och är övertygade om att breven kommit från politikern.

Skrivet av: