Ikea pengar
Ikeas anställda får en rejäl bonus. - Foto: Henrik Montgomery/TT & Janerik Henriksson/TT.

Efter pandemin: Nu tilldelas Ikeas anställda miljardbonus

Efter det hårda arbetet under pandemin vill Ikea ge en riktigt stor belöning till sina anställda. Man kommer dela ut en bonus på 1,1 miljarder kronor som de anställda får dela på.


Som ett extra tack för alla Ikea-anställdas hårda arbete under pandemin delar möbeljätten nu ut en miljardbonus. Pengarna kommer fördelas till alla anställda i hela världen, rapporterar Aftonbladet.

– Det är för att visa uppskattning för medarbetarnas extraordinära insatser under pandemin, säger Lena Herder, landschef för Ikea Sverige, till tidningen.

I Sverige kommer bonusen innebära att anställda tilldelas ungefär 9 000 kronor vardera. Pengarna ska delas ut i januari 2022 och man måste fortfarande vara anställd då för att få ta del av pengarna. Man ska även ha arbetat på Ikea sedan 31 augusti i år. 

Arbetet under pandemin: "Jätteutmanande" 

En Ikea-anställd berättar för Aftonbladet att det varit "jätteutmanande" att arbeta på varuhuset under pandemin och att bonusgåvan är väldigt uppskattad. 

När beskedet avslöjades vid Ikea i Kungens kurva i Stockholm imorse hade man pyntat med ballonger. Beskedet mottogs med jubel och applåder från de anställda. 

– Det var superhärlig stämning. Det bjöds på chips och Ikea-bubbel. Jätteroligt, säger den Ikea-anställda kvinnan till tidningen

Bildkälla: Johan Nilsson/TT.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.