Ebba Buschs tårar under talet
Ebba Buschs tårar under talet. - Foto: Stefan Jerrevång/TT & Sofia Ekström/SvD/TT.

Ebba Busch brast ut i gråt under tal: "Det går inte"

Det har varit ett tufft år för Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. Det berättar hon själv i ett tal för partiet. "Jag lovade mig själv att inte tappa det, men det går inte", säger hon och brister ut i gråt.


Det har stormat rejält kring Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch, 34, under året. Hustvisten mellan henne och 81-årige Esbjörn har inte undgått någon. 

Det senaste som hänt i frågan är att de båda parterna den 11 oktober enades om en förlikning och att KD-ledaren därmed fick köpa gården utanför Uppsala för 3,9 miljoner kronor. 

Men på tisdagen kom beskedet om att Esbjörn kände sig lurad och menade att han tvingats skriva på förlikningsavtalet i oktober. Ett tilltag som kom som en blixt från bar himmel för Busch, läs mer om det här.

"Har att göra med mina barn"

I en intervju med Sveriges Radios P1 Morgon svarade Busch på frågan om varför hon inte bara släpper huset och köper ett annat. 

Hon förklarade då att det hela har med hennes barn och privatliv att göra, något som Nyheter24 tidigare rapporterat om.

Bildkälla: Sofia Ekström/SvD/TT.

Brast ut i gråt under tal för partiet

I ett tal på Kristdemokraternas riksting, som Expressen rapporterat om, blev det extra tydligt hur tufft året, som präglats av rättegångar och mediastormar kring hustvisten, har varit för Busch. 

Hon berättar att den stora prövningen i hennes liv inte kom när hon var höggravid och sedan födde barn, samtidigt som hon precis valts som partiledare. Utan att den stora utmaningen har varit året som gått. 

Birger och Elise, det här året har varit för er, säger Busch vars röst spricker. 

KD-ledaren brister då ut i tårar och behöver hämta andan innan hon kan fortsätta talet. 

Bildkälla: Jessica Gow/TT.

"Kommer aldrig kunna berätta allt"

Busch fortsätter med att förklara att hon aldrig kommer kunna berätta offentligt om allt som har präglat året 2021. 

– Jag lovade mig själv att inte tappa det, men det går inte, säger hon då, medan hon möts av applåder från partiet och fortsätter:  

– Jag vill tacka för allt stöd jag fått under det här året. För att ni har stöttat mig som partiledare. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!