Torsdag 26 Maj
Stockholm

Hustvisten fortsätter – Ebba Busch chockas av beskedet

ebbabusch
Än är hustvisten mellan Ebba Busch och Esbjörn. Foto: Henrik Montgomery/TT och Jonas Ekströmer/TT

Den omskrivna hustvisten mellan 82-åriga Esbjörn och Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har inte fått ett slut. Under tisdagen kom beskedet att Esbjörn överklagar förlikningen – vilket chockerade Busch, rapporterar Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter ett och ett halvt år av mycket fram och tillbaka, förtal, hemliga skadestånd och förlikning var den minst sagt omtalade hustvisten mellan Esbjörn, 82, och KD-ledaren Ebba Busch över. I oktober möttes båda parterna i en förlikning och husets nya ägare, Busch, gjorde sig redo för att flytta in.

Men under tisdagen fick tvisten en ny vändning när Esbjörn överklagade – igen – och menade att han blivit lurad.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

"Sa att jag var tvungen att skriva på"

82-åringen har därför anlitat en ny advokatbyrå och har överklagat förlikningen till Svea hovrätt.

”Visserligen lästes förlikningsavtalet högt för mig men det lästes för snabbt så att jag inte hann uppfatta innehållet”, skriver Esbjörn i ett brev till sitt nya juridiska ombud och fortsätter: 

”Jag fick enbart avtalet med Ebba uppläst för mig och både advokaten och en till sa att jag var tvungen att skriva på och godkänna… Och jag fick inte ta med mig avtalet hem och läsa i lugn och ro innan jag skrev på”.

Ebba Busch om överklagandet: "En blixt"

Någon som inte var medveten om Esbjörns känsla av att ha blivit lurad var KD-ledaren själv, som fick beskedet om överklagandet genom medias rapportering. Överklagandet kom in under måndagen, men först på tisdagen nådde det Busch, enligt Aftonbladet.

– Detta är en fullkomlig överraskning. Som en blixt från en klar himmel, säger hon till tidningen.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. Foto: Christine Olsson/TT

Hon säger även att hon varit noggrann och tagit det lugnt i processen, för att båda parterna ska bli nöjda.

– Köpet är fullföljt, jag har skickat över resterande delen av köpeskillingen och tillträdet har ägt rum och jag har varit där med mina barn sagt till dem att de är deras plats på jorden. Vi har redan tillträtt fastigheten, säger hon till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela